Ensikertalaisena Lapsimessuilla

Olen ollut äiti nyt sen 7-vuotta ja lähes joka vuosi olen haaveillut Lapsimessuille menosta.
Tänä vuonna me viimein ollaan menossa!


Toki samalle viikonlopulle osuu Pinjan voimistelun kisamatka joten vaati hiukan päivien suunnittelua koska matkaa meiltä Helsinkin Messukeskukseen näyttäisi olevan suorinta tietä 289km ja arvoitu matkustusaika 3t 15min joten matkoihin menee paljon aikaa päivästä.
Päätimme lähteä kuitenkin heti perjantaina messuille jotta Pinja saa lepopäivän lauantaista ja ehtii nukkua ennen sunnuntain kisoja kunnon yöunet.

Lähdemme siis Pinjan kanssa kahdestaan, mietin myös jonkin aikaa kokoonpanoa mutta aika nopeasti olin tehnyt päätöksen, että Isla jää kotiin, Islan hermot ei meinaa kestää edes matkaa kauppaan joten mitäpä se olisi jos ajettaisi yli kuusi tuntia vuorokauden aikana.
Samalla saamme Pinjan kanssa kaivattua kahdenkeskeistä aikaa ja Pinjalle uskoisin messuilla olevan jo kaikkea kivaa puuhaakin.

Hiukan lisäjännitystä reissuun tuo ajo Helsinkiin, pisin matka jota olen joskus ajanut on matka Lahteen, sen etelämpänä en ole itse auton ratissa istunut joten hiukan kylmää jo ajatuskin mitä minä tulen siellä törttöilemään, vielä kun olen niin lyhythermoinen, että hyvä varmaan tulee, saan ensimmäisen hermoromahduksen nähtyäni ekan raitiovaunun. :)

Mutta siis varmoin mielin liikenteeseen lähdetään aamuvarhaisella, joskus se on pelkonsa voitettava ja ajettava siellä ruuhkasuomessakin.
Onneksi Heidi lupasi, että voin liittyä hänen ja Sinin seuraan ja saan soittaa hänelle jos paniikki iskee ja en löydä Messukeskukselle.

Odotan messuilta yhteistä aikaa Pinjan kanssa, muiden bloggareiden näkemistä viimein ja niitä kivoja messutarjouksia.
Pinja odottaa varmasti eniten niitä lasten puuhastelujuttuja sekä esityksiä ja varmasti myös aikaa ilman Islaa pelkästään äidin kanssa.

Onko teillä jotain vinkkejä jotka kannattaa muistaa messuille mennessään? Mitä tuolla messuilla voisi olla tuolle 7-vuotiaalle?

4 kommenttia

 1. Meillä tyttö ainakin viime vuonna tykkäsi jos oikein muistan erilaisista askartelupisteistä.

  Mä täällä vuodatan jo muutamia hikipisaroita sillä saatan joutua poikakaksikon kanssa kolmistaan matkaan. Pienin ei oikein pitkiä matkoja rakasta, mutta josko veikan seura kelpaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Pinjakin innostuu askartelujutuista ja ikaakin on hyvin niidenkin kiertelyyn. :)

   Apua, tsemppiä reissuun, meillä olisi aivan katastrofi jos joutuisin Islan ottamaan mukaan, luultavasti en lähtisi ollenkaan. :D

   Poista
 2. Ensikertalainen täälläkin! Joskus jopa asuin hkissä, enkä silti saanut aikaseks mennä :P Mut autolla ajosta selviät kyllä, ei tarvii mennä ees keskustaan asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millonka olette menossa, nykäise hihasta jos törmäät meihin? :)
   Katsoin tuota karttaa niin suht helppo onneksi autolla tulla messukeskukselle ilman, että tarvitsee eksyä keskustaan. :)

   Poista