Äidiltä toiselle

Sain hetki sitten sähköpostia Äidiltä toiselle hyväntekeväisyysprojektin tiimoilta ja toki mieluusti levitän tietoa näinkin upeasta projektista blogissani jotta projektista kuulisi mahdollisimman moni.

Projektin tarkoituksena on avustaa äitejä ja vauvoja Tansaniassa Mufindin alueella, Itä-Afrikassa joka on äärimmäisen köyhää sekä vaikeasti tavoitettavaa aluetta jossa HIV-positiivisten osuus väestöstä maan korkeimpia.
Alue on myös korkean sijaintinsa vuoksi kylmää aluetta jossa lämpötila voi laskea jopa lähelle nollaa, täällä tuo lämpötila ei kovalta tunnu mutta jos asuntona on maalattianen savimaja ja vaatekertoja ehkä vain yksi perheenjäsentä kohden noin alhainen lämpötila on heikoimmille eli vauvoille erittäin kurja.
Lisäksi projektin tarkoituksena on saada paikallisia äitejä kääntymään paikallisten poppamiesten sijaan länsimaalaisten lääkäreiden puoleen, tulemaan HIV-testeihin ja tarvittaessa aloittamaan lääkityksen.
Lääkityksen ajoissa aloittaminen raskauden aikana on erittäin tärkeää koska lääkityksen myötä lapsen mahdollisuus HIV-tartunnalle on vain 1% luokkaa.


Tämän projektin perusidea "Äidiltä toiselle" on saada suomalaisäitejä lahjoittamaan käytetyn äitiyspakkauksensa toiselle äidille kehitysmaahan.
Paketit jaetaan raskaanaoleville äideille HIV-testausta vastaan.
Äitiyspakkaukselta toivotaan, että kaikki vaatteet olisivat tallessa sekä puhtaita ja ehjiä mutta kaikkien tuotteiden ei ole pakko olla alkuperäisiä äitiyspakkaustuotteita vaan vastaavat tuotteet käyvät tilalle.
Lisäksi lahjoittaja voi halutessaan laittaa pakettiin mukaan pienen viestin tai vaikka kuvan itsestään ja lapsestaan.
Lahjoittajia pyydetään käyttämään hastagia #äidiltätoiselle julkaistessaan mahdollisia kuvia projektiin oallistumisestaan.
Ohjeet paketin toimittamiseen löydät täältä.

Lisäksi jos yritykset kiinnostuvat sponsoroinnin ominaisuudessa lähtemään mukaan tähän projektiin niin lisätietoja löytyy täältä sekä sähköpostia voi laittaa osoitteeseen info@aidiltatoiselle.fi


Mielestäni tämä on aivan ihana projekti ja harmittaakin kun en pysty osallistumaan muutoin kuin tietoutta jakamalla, Islalle kun emme äitiyspakkausta ottaneet mutta jos nyt olisin raskaana niin ottaisin ehdottomasti pakkauksen ja toimittaisin oman pakkaukseni tähän projektiin koska meillehän ei ole pakkaukselle käyttöä.
Joten jos joku odottava äiti miettii tarvitseeko äitiyspakkausta vai ottaako pakkauksen rahana mikä ei suuren suuri summa ole niin suosittelen harkitsemaan pakkauksen ottoa ja lahjoittamista vaikka tälläiseen projektiin jossa varmasti jokaikinen pakkauksen tuote tulee suureen tarpeeseen.

2 kommenttia

  1. Kiitos postauksesta, Meeri! :)

    T. Äidiltä toiselle -tiimi

    VastaaPoista
  2. Ihanaa että moni jaksoi tarttua aiheeseen, nyt olin niin surkea ettei omat resurssit elämäntilanteen takia riittäneet.. Meilläkään ei ole ollut yhtään äitiyspakkausta.

    VastaaPoista