7v synttärit lähestyy

Pinja täyttää viikon päästä lauantaina 7-vuotta ja juhlitaan jo aika perinteisesti, ensin kaverit ja sitten sukulaiset.
Näiden vuosien aikana on ehtinyt synttäreihin tulemaan jo jokin tietty kaava enkä kovin suurta stressiä ole vielä asiasta ehtinyt repiä.

Perjantai iltana meille tulee muutamaksi tunniksi Pinjan kavereita eskarista, kymmenen tyttöä olisi kutsulistalla eli taas piisaa menoa ja vilskettä. :)
Olen todennut, että jo näiden vanhempien tyttöjen kanssa ei erityisemmin ohjelmaa tarvitse muutaman tunnin vuoksi kehitellä.
Tytöt touhuavat tosi paljon keskenään ja leikkivät omia leikkejään yhdessä.
Tarjoilut tulevat olemaan Pinjan toiveen mukaisesti, karkkia, popcorneja, sipsejä, jätskiä ja limsaa, että näihin juhliin ei tarvitse kovin käsiään taikinaan upottaa.


Juhlavaksi kotia laitan pienellä koristelulla ja niiden herkkujen esille laittamisella.
Lastenjuhlat ovat aika helppo juttu, siivotakkaan ei perjantaisiivousta ihmeemmin kannata edes ajatella koska joudun juhlien jälkeen luultavasti kuitenkin siivoamaan uudelleen.

Seuraavana päivänä tulevat sitten sukulaiset ja tuttavaperheet.
Tänne leivon yleensä jonkun helpon kakun, Pinja ei tykkää kakusta ollenkaan mutta tykkää puhaltaa kakkukynttilät joten puhallellaan niitä sitten sukulaisille niin kakkukin tulee syötyä.
Muuten keskityn sukulaisten osalta varmasti enemmänkin suolasiin tarjoiluihin, ne ovat aina parhaiten maistuneet ja ovat helppoja tehdä.

Lahjatoiveet Pinjalla ovat vuosien saatossa vähentyneet mutta kasvattaneet kokoaan arvollisesti. 
Suurin toive on pihaan trampoliini johon keräämmekin sukulaisilta lahjarahaa mutta tietenkään trampoliinia ei vielä voi hetkeen pihaan laittaa, tällä hetkellä sille suunitellussa paikassa on vielä varmaan puoli metriä lunta.
Lisäksi Pinja toivoo jotain uutta legosettiä ja Frozen barbia, jälkimmäinen onkin jo jemmassa kun tuli kimppatilauksessa tilattua suoraan Disney storesta tuo nukke.
Korvakorut myös houkuttelevat kovasti ja niistä ollaankin nyt paljon puhuttu, katsotaan sitten synttärien jälkeen uskaltaako Pinja jollain kaupunkireissullamme ne ottaa vai vieläkö odotellaan.

Pientä stressiä toki alkoi tänään pukata kun älysin, että koristeita on pakko katsella viikonlopulla jos meinaan niitä tilata ja kutsukortit on kavereille oltava valmiina maanantaiksi jotta ne ehditään suht hyvissä ajoin vielä antamaan.
Toki kakku tietty vähän tuo päänvaivaa, minulla kun ei ole vielä mitään käryäkään minkälaisen kakun sukulaisille leivon, kovin pitkään en voi kakun parissa kuitenkaan tuhertaa koska siitä pitää Isla taatusti huolen.

Hyviä vinkkejä tarjoiluihin ja ohjelmaan sekä kaveripussukoiden sisältöön otetaan ilolla vastaan!

14 kommenttia

 1. Hmm.. tarroja, tuoksukumeja, tarrakorviksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, pitää katsella jotain kauppareissulla josko löytyisi sopivasti kaupassakäynnin yhteydessä vieraspussukoiden sisällötkin. :)

   Poista
 2. Esim tikkareita, pyyhekumi, tarroja, jotain pientä herkkua, ponnarit/hiuspinnit yms hiusjutut on ollut meillä aina hitti..ja babylips huulirasvat oli myös hitti meidän 7- vuotiaan pussissa ;)
  Nykyään ne vissiin onkin jokaisen tytön toive kun meilläkin niitä on eskarilaisella kuusi kappaletta ja eskarissa usein vertailevat niitä keskenään muiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöille on kyllä tosi helppo keksiä tälläisiä pieniä kivoja juttuja kun löytyy kaikkia hiusjuttuja ja kimaltelevia tarroja tms. Meillä hittejä ovat tällä hetkellä kimallekynät, voisikin ostaa niitä paketillisen ja jakaa sitten kaveripussukoihin.

   Poista
 3. Kerran tyttö sai synttäreiltä sellaisen pienen legopussin, siis niitä mitkä maksaa noin 5€. Jos monta joutuu ostamaan niin tulee kyllä tietty hintaa pusseille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä ihania ja helppoja mutta jos noita 5€ pussukoita pitää ostaa kymmenen niin tulee jo vähän liikaa pusseille hintaa. :(

   Poista
 4. Meillä oli just synttäreillä pusseissa mm. leikkitatuointeja, jotka tuntuivat olevan erityisen mieluisia iästä riippumatta.

  Kivoja juhlia! Pinjaa varmaan jo jännittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkitatuoinnit ovat meilläkin kova hitti Pinjalla, niitä voisikin tarrojen sijasta laittaa pusseihin, tarroja kun on ollut aina. :)
   Kovasti odottaa tosiaan Pinja juhliaan, erityisesti näitä kaverisynttäreitään. :)

   Poista
 5. Äääääh. Mihinhän lie kommentti hävisi! :D

  Mut kivan vinkin sai näistä kommenteista noihin lahjapussukoihin. Nimittäin leikkitatskat ois varmasti huippui! ^^ Mitään ihmeellisyyksiä ei meillä niihin laiteta. :)

  Jännää että vieraat saavat kutsut vasta samalla viikolla kuin juhlat ovat? :) Ehkä meillä merkkaa se kun on vuorohoitoryhmä niin kaikki jakavat kutsut tosi ajoissa. Meidänkin ois pojan kaa ne tarkoitus tehdä ensi viikolla ja vieraat saavat ne hurjat kolme viikkoa ennen juhlia. ^^

  Hauskaa juhlien suunnittelua^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivasti on kyllä tullut tähän kivoja vinkkejä, pää lyö itsellä niin tyhjää, että näistä sai vähän jotain suuntaa antavaa. :)

   Se, että vieraat saavat vasta samalla viikolla kutsut kuin juhlat ovat johtuu aivan tasan siitä, että tämä äiti taas on vähän viime tipassa ja heräsin vasta äsken siihen, että kutsut on pakko laittaa mahdollisimman pian menemään vieraille. Toisaalta meillä on Pinjakin saanut pääosin synttärikutsut aina kavereidenkin synttäreille samalla viikolla kun juhlat ovat joskus jopa tosi lyhyellä varoitusajallakin.

   Poista
 6. Meillä oli just 6-vuotissynttäreillä lahjapusseissa saippuakuplia (Tigerissä 2e/3kpl) sekä Muumi-kuivahedelmäaskeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippuakuplat ovatkin kivoja näin keväällä, meillä on niitä ollutkin lahjapusseissa joku vuosi. :)

   Poista
 7. Hei, mistä tuo ihana talo on jossa karkkeja tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Decora Housesta, tällä hetkellä vain on loppu tuolta. :(

   Poista