Välikausivaatetusta

Välikausivaatteet ovat jo kovasti mietteissäni, erityisesti tämän aamun ulkoilun jälkeen Islan suhteen, Islalta puuttuu kumpparit ja kurikset, Pinjalta kurikset...

Hiukan ehdin jo stressiäkin repiä välikausivaatteista kunnes leväytin kaapin sisällöt lattialle ja kävin läpi mitä kaappi olikaan sisäänsä vetänyt.

Pinjalla on 11kpl takkeja!!
Apua, miten sille onkaan kertynyt niitä noin monta, yksi takki laitettiin pienenä pois kirpparille mutta joutaisihan tästä muutakin. :)


Kuvassa alhaalta alkaen alimmaisena Po.pin kirpparilta löytynyt kuoritakki, ei enää ykköstakki vaan ehdottomasti pihaleikkeihin kotiin.
Ticketin kukkatakki, viime vuotinen mahtuu edelleen, Pompin softshell takki (viime vuotinen, mahtuu), Po.pin windfleecetakki (viime vuotinen, mahtuu), Pompin pörröfleece (viime vuotinen, mahtuu).
Ticketin ohut kesätakki (viime vuotinen, mahtuu), Molon Hopla takki (viime vuotinen, vielä juuri ja juuri mahtuu, ei raaskita luopua).
Po.pin musta kuoritakki, alesta jemmattu, eskaritakiksi suunnitteilla, Mini A Turen mekkotakki (viime vuotinen, mahtuu), Mini Rodinin persikkainen picotakki ja Mini Rodinin keltaraidallinen picotakki (viime vuotinen, mahtuu).

Suurin osa siis viime vuotisia takkeja, 128-134cm jotka mahtuvat Pinjalle vielä hyvin.

Housut ovat kaikki viime vuotisia ja mahtuvat edelleen kaikki hyvin Pinjalle, kaikki ovat kokoa 128.


Islalla ajattelin tilanteen olevan huonompi mutta en nyt kyllä sanoisi, että kovin huonolta näyttää. :)


Alhaalta katsottuna alimmaisena, Po.pin kuorihaalari, 86cm irroitettavalla fleecevuorella, viime syksyinen joka mahtuu edelleen oikein hyvin.
Ticketin 80cm pilkkuhaalari, todella reilu ja mahtuu Islalle edelleen mutta tästä puuttuu jalkalenkit eikä oikein enää ehkä ole tämän ikäiselle rymykäyttöön suunniteltu joten joudun varmaan tämän laittamaan kiertoon.
Molon kukallinen softshell haalari, Mini Rodinin picotakki, Mini A Turen anorakki, 74cm mutta reilu ja mahtuu Islalle vielä. Po.pin windfleecetakki, 92cm ja Pompin pörröfleece (viime syksyinen).
Lisäksi Islalle on tulossa Pompdeluxilta vaaleanpunaiset välikausihousut.

Asusteita en edes lähtenyt tarkemmin syynäämään, niitä on paljon, yksi Pompin kassillinen. Suurin osa on Pinjan asusteita jotka mahtuu ja mahtuu aina vain.


Tarpeita on siis kengille. En jotenkin tykkää ostaa kenkiä, vaikka ne ihania ovatkin niin kenkäostot ovat meillä aina ihan viime tipassa.
Isla tarvitsee tietysti kaikenlaista kenkää keväälle, ykkösenä nyt ne kumpparit.
Lisäksi haluaisin kaupungille ja kesän koleammille keleille Converset Islalle, Pinjalla jo omansa onkin.
Myös yksille siistimmille nahkalenkkareille olisi tarve ja tietysti niille perus Vikingin goretexlenkkareille.
Pinjalta löytyy jo kumpparit ja Converset sekä viime vuotiset Vikingin goretexit mahtuvat edelleen mutta ovat niin kauheassa kunnossa ettei kyllä edes mene eskarissa tai saatika koulussa syksyllä.
 Pinja tarvitsee myös siis ne uudet goretexlenkkarit ja ehkä jotkut tarralenkkarit kesäkeleille sandaalien ohelle.


Muita tarpeita on sadevaatteet molemmille, tämä tuottaakin Pinjan osalta vähän päänvaivaa.
Pinjallahan ei siis kestä mitkään eskarissa, aina ovat kuukauden käytön jälkeen polvesta puhki tms. Ainoat jotka kestivät monta kautta olivat Pompdeluxin sadevaatteet mutta näitähän ei nyt enää Pompdeluxilta saa eli mistä uudet vastaavat ja yhtä hyvin kestävät tilalle...
Ticketillä olisi kivoja yksivärisiä mutta kuinkas kesto, uskallanko hankkia molemmille Ticketin rubber rainit jos housut ovat Pinjalla taas kuukauden käytön jälkeen rikki...

Molemmat tarvitsevat myös uudet rukkaset, Po.pin rukkasista Pinja tykkää tosi paljon joten sieltä haen Pinjalle omansa ja Isla tarvitsee Reiman vetoketjullisia vk-rukkasia muutamat.
Kesän aleista sitten vielä pitää kytätä Islalle uutta haalaria syksylle, joko tätä Molon haalaria tai sitten Po.pin jotain kuorihaalaria.

Tälläiset on siis meidän välikausivaatetusten mietteet ja suunnitelmat, suht hyvällä mallilla siis ollaan jo mutta jotain akuutteja juttuja tarvitaan, kuten tosiaan ne kumpparit ja kurikset.
Eskari varmaan rupeaa pian jo kuriksien perään kyselemään ja meidän tytöllä ei nyt ole sopivia tällä hetkellä. Tarve siis pikainen!

Huomenna tämä mamma suuntaakin Helsingin suuntaan, ihan ilman yhtään lasta mukanani!
 Meillä on äitiporukkamme tapaaminen siellä, menemme syömään ja värivaloihinkin yötä vasten, yövyn itsekseni aivan Helsingin ydinkeskustassa hotellissa.
Tuskin maltan odottaa, niin ihanaa, en ole yötä Islasta vielä ollut koskaan erossa joten toki hiukan jännittää mutta aivan ihanaa päästä kunnolla vapaalle ja vielä hotelliin puhtaiden lakanoiden väliin ilman, että kukaan tulee aamulla herättämään seitsemältä. :)

31 kommenttia

 1. Voi apua tuota teidän vaatemäärää! :D Meillä on Felicialle kaksi välikausihaalaria, yksi windfleece, kuoritakki ja kuorihousut ja Liamille samat. Silti tuntuu että on liikaa ;) Felician ollessa pieni meiltäkin löytyi ihan valtava määrä vaatetta mutta nyt tämäkin jo ahdistaa ja joka päivä sais myydä turhia pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei enää Pinja haalareita välikaudessa käytä mutta Islalla vielä tietysti haalarit kovalla käytöllä. Pinjalle on kertynyt oikeastaan sen takia noin paljon takkeja, että ne vaan mahtuu ja mahtuu tuolle tytölle ja lisäksi minusta on tullut tosi laiska myymään mitään pois, livekirpparille tuli hyvin vietyä mutta nyt kun pitäisi fb:n kirppiksillä myydä niin ei millään meinaa viitsiä kun jokainen tahra ja kuluma pitää kuvata ja ilmoittaa ja niitä kyllä löytyy Pinjan takeista. :)

   Poista
 2. hmm, mä oon päätynyt ostamaan aina jostain tarjoustalosta tms 10e kuriksia. ne kestää yhtä hyvin (tai huonosti) kuin kalliimatkin. pinja saa myös aina rikki kurahousut, isoveli ei saanut kun ehkä kerran ja kuopus ei vielä koskaan :D
  pienille lapsille mä liputan kurahaalarin nimeen, en jaksa tsiljoonaa vaatekerrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut niitäkin ja kesto ihan sama, nyt kun huomasin, että on oikeasti olemassa kestäviä kuriksia myös tuolle eskari-ikäiselle niin haluisin kyllä löytää toiset sellaiset niin ei tarvitse kovin monesti uusia kauden aikana.

   Poista
  2. Meillä on tainnut olla lindex, rukka, Reima, ciraf, tarjoustalo. Ja kaikki kestää pari kk :) vaikka halvimmat maksaa sen kympin ja toiset tuplat

   Poista
 3. Jos teillä ylimääräisiä popin takkeja niin olisin kiinnostunut ostamaan? Meillä eskarilainen sanoi tänään että haluaa ehdottomasti nauhalliset lenkkarit kevääseen, onkohan tää jonkin isojen tyttöjen juttu jo :) tarralliset olisi kyllä huomattavasti kätevämmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ehdin myydä meidän pieneksi jääneen po.pin takin, nämä kaksi ovat tai uskon olevan vielä ihan tarpeen, toinen niihin pahimpiin rymy/majaleikkeihin pihaan ja toinen eskariin.
   Meillä on ne Converset Pinjalle mutten usko, että saa niitä itse solmittua, eskariin haluaisin tarralliset vielä niin on hiukan nopeampaa ulos meno. :)

   Poista
 4. Meillä on ihan hyvällä mallilla myös. Popin fleecellinen haalari, popin softshell takki + name itin softshell housut, navy pico, musta pico, liian monta paria kenkieä joiden sopivuudesta en edes tiedä. Mutta liian vähän asusteita, niitä tarvitaan, kun kaikki vielä syksyllä nippanappa mahtuneet rodininkin pipot jäi nyt talven aikana liian pieniksi. Niin ja varmaan haluaisin vielä kuoritakin ja kuorihousut... Liikaa haluamisia :"D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vois olla liian monta paria kenkiä mutta eipä ole, ärsyttää kun tietää, että saa taas pistellä satalappusia molempien kenkiin jos meinaa edes kahdet hyvät kengät kumppareiden lisäksi hankkia, yäh... Onneksi on muut vaatteet kunnossa niin voi satsata "ylimääräiset" sitten niihin kenkiin. :D

   Poista
 5. :D nyt voidaan puhua jo lastenvaatehulluudesta :D omg !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on vain kertynyt. :D Liikaa hyviä aletarjouksia ja liian hitaasti kasvava lapsi ja kaappi jonne niitä on vain sullottu sen enempää kaivelematta joten totuus oli aikamoinen kun näitä rupesi käymään läpi. :D

   Poista
 6. Meillä kesti Didriksonin kurikset hyvin kivikkoisella päiväkodin pihalla. Onpas Pinjalla paljon takkeja:) Eskarin-ekaluokan taitteessa varmaan monella alkavatkin vaatteet mennä useamman kauden. Meillä ekaluokkalaiselle kelpaa välikausihousuiksi vain Reiman softshell leggarit, joten ei tarvitse välikausihousujakaan enää kuin yhdet. Nuo oli onneksi aivan huiput, ei mitään käytönjälkiä 4 kk päivittäisen käytön jälkeen ja kurat lähti kevyellä pyyhkäisyllä. Lisäksi olivat tarpeeksi lämpimät ilman välikerroksia, joita ei koulussa "ehdi" pukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, Didriksonia meillä ei lapsilla ole ollutkaan, itselläni kyllä ja tyytyväinen olen ollut joten ehkäpä uskaltaisin Pinjallekkin hankkia, meillä on hiekkapiha onneksi mutta myös asfalttia.
   Pinjalle tosiaan on vain kertynyt takkeja, niin moni mahtuu edelleen ja en jaksa myydä niitä kun on tahraa siellä täällä niin myyntiurakka on niin ärsyttävä, että olen vain tyrkännyt kaappiin pois silmistä. :)
   Noista Reiman softshell leggareista olenkin kuullut koululaisten äideiltä tosi paljon hyvää palautetta. :)

   Poista
 7. Tarviiko Pinja kurikset? Meillä eskarilaisella ei oo enää päiväkodissakaan. On kuitenkin aina vedenpitävät kamat, niin koen turhiksi ja päiväkotikin helpottunut. Myöskään kaksivuotiaalla ei käytetä ellei tädit oo syystä tai toisesta hoidossa laittaneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tarvii, syksyllä oli myös, tuli viestiä ihan eskarista, että tuottehan sadevaatteet ja kumisaappaat eskariin, silloin mahtuivat vielä vanhat nyt pitää uusia. Meillä puetaan kaikille sadevaatteet siitä riippumatta onko vedenpitävää vai ei, meillä on ollut aina näin, edellisessä päiväkodissa samoin ja nyt tässäkin päiväkodissa ja eskarissa sama juttu.

   Poista
 8. Huh mä vasta pompin kutsuilla tajusin että kohta se välikausi oikeesti on. Noukin eilen lapsen päiväkodin pihasta kuralätäköstä, joten noiden kuristen aika taitaa olla jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli Isla raasu aamun ulkoilun jälkeen sukistaan ja legginsien lahkeistaan aivan märkä, Isla oli käynyt vähän vesihommissa ja kaikki vesi oli mennyt kuomista läpi, haalari oli veden pitänyt muttei kengät. Isla niin tarvii ne kumpparit mahdollisimman pian!

   Poista
 9. Tuo Mini Rodinin raitatakki hurmasi mut. Ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tämän viime syksynä alesta ja on ollut Pinjan suosikkitakki, Islalle tuli samanlainen picohaalarina mutta oli aivan liian suuri niin myin eteenpäin. :)

   Poista
 10. Kyllä meillä eskarissa kysyttiin että Löytyyhän kuravaatteet ja onneksi ne löytyi kun isommalta on jäänyt :)
  Itse oon vaan ne ostanut esim robinhoodista ja hyvin on kestäneet käytössä.
  Jopa monella lapsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin meilläkin, kuravaatteita varmaan kysellään jo hiihtoloman jälkeen jos tälläiset kelit jatkuu...
   Meillä on kestänyt tokmannin kurikset ihan yhtä hyvin kuin ticketin rubber rainit eli ehkä kuukauden verran, pompin sadesetti oli tosi positiivinen yllätys, oli ehjä vielä nyt kirppikselle laitettaessa ja Pinja käytti sitä kuitenkin varmaan kaksi vuotta monet syksyt ja keväät, harmittaa kun niitä ei enää saa, olisi niin helppo ollut hankkia vain uudet samanlaiset.

   Poista
 11. voi ei, onpa teillä vaatteita! No ainakin on valinnanvaraa ja ihaniahan nuo on kaikki. Tuo Molo kidsin kukkahaalari on täysin vieny mun sydämen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun vain muistaisi, että yhtään mitään muuta ei enää tarvita kun olen vielä niin huono luopumaan mistään. :)

   Poista
 12. Onpa teille kertynyt takkeja. :D Pitäis itekin käydä läpi meidän varastot, mitä tarvitaan ja mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen käymään läpi, oli vähän yllätys itsellekkin, että oliko näitä tuolla näin paljon ja tosiaan aika akuutteja tarpeitakin ilmeni. :)

   Poista
 13. Ihanat välikausivarusteet teillä, ei pääse kevät yllättämään :) Pitäisikin tehdä inventaario poikien kaappeihin ja kurkata millä me mennään seuraava kevät. Pärjääköhän syksyisillä vai tehdäänkö täydennystä..

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurakelit kyllä pääsivät yllättämään ja tosiaan kenkiä ja rukkasiakin tarvitsisi ainankin Isla aika akuutisti jos tuleekin yllättäen keväiset kelit. :)

   Poista
 14. Oi mitä ihania juttuja teillä! Meillä olis Islalle vk-kengät hakusessa, mutta mitäs kaikkea nyt tarvitaankaan, en edes muista (?) :D

  VastaaPoista
 15. Ihania kaikki! Täällä kanssa yksi takkiongelmainen, en uskaltanut laskea montako noita yhteensä olikaan :)

  VastaaPoista
 16. Luulin kommentoineeni, mutta en näköjään. Ihania juttuja ja takkeja kyllä tahtoo kertyä... :D

  VastaaPoista
 17. Ihania kaikki! Minä kiinnostuin noista hopeisista tähti kengistä, onko ne minkä merkkiset? 😊

  Henna

  VastaaPoista