Imetystä 1v4kk

Imetys herättää tunteita, negatiivisia ja positiivisia.
Tuntuu, että imetyksessä on kaksi ääripäätä, lapsentahtinen imetys hamaan tappiin saakka tai pulloruokinta.
Jotenkin tuntuu, ettei imetystä uskalla ottaa noin vain aiheeksi missä tahansa, ettei vain joku loukkaannu, imetyksestä puhuminen on ihan ok pienen vauvan kanssa koska useimmitenhan moni silloin imettää vielä tai edes on yrittänyt imettää jolloin voidaan vaihdella kokemuksia ja epäonnistumisia mutta kun kyseessä on yli 1-vuotias niin äidin ei enää oleteta imettävän koska yleensähän nyt viimeistään vuoden ikään mennessä imetys on lopetettu joten useimmiten tulee ihmetyksenä jos tulee puhetta, että kuinkakohan äidin tissivauva kotona pärjää, vastataan ihan aidosti yllättyneenä, että ai sinä imetät vielä.

Enemmistö omista ystävistäni ja tuttavistani onkin lopettanut imetyksen lapsen tullessa vuoden joten onkin tosi kiva jutella imetysjutuista muiden taaperoimettäjien kanssa jos sellainen sattuukin kohdalle.


En missään nimessä väheksy tai arvostele kenenkään imetystaipaletta tai imetöksettömyyttä, se kun ei millään tavalla kuulu minulle, minä ruokin lapseni kuten haluan ja parhaaksi koen ja joku toinen äiti ruokkii omalla tavallaan aivan yhtä parhaaksi kokemallaan.
En koe minkäänlaista oikeutta lähteä arvostelemaan tai vinkkaamaan, että olisiko kannattanut vielä yrittää kuitenkin imetystä...

Minä kuulun tähän keskikastiin imetyksessä, haluan rintaruokkia lapseni ja pyrin siihen mahdollisimman pitkään, että imetys onnistuu mutta en ole määrittänyt mitään tiettyä ikää johon mennessä lopettaisin, yleensä lopetan imetyksen sitten kun siltä tuntuu tai lapsi itse lopettaa.
 En halua enää imettää yli vuoden ikäistä taaperoa lapsentahtisesti, minullakin on tarpeita ja tahdon omaa rauhaakin ilman tiuhoja imetysvälejä ja hermoilua pärjääkö lapsi ilman rintaa.
Molempien kohdalla olen vuoden iässä vähentänyt itse imetysvälejä, nyt Isla saa rintaa sen kolme kertaa päivässä, aamulla, ennen päiväunia ja ennen yöunia, joskus tosin jää päiväimetys välistä jos olemme jossain menossa tai mies nukuttaa Islan.


Pinjan imetyksen lopetin 1,5-vuoden iässä, täysin itsekkäistä syistä.
Pinja(kin) piti rintaa nukahtamisvälineenään ja nukahti vain rinnalle joten iltailmetykset saattoivat venyä monen tunninkin mittaisiksi.
Isla onneksi nukahtaa ilman rintaa nyt vaikka pitkään nukutinkin häntä rinnalle.

En ole suunitellut etukäteen mitään aikaa kuinka pitkään Islaa aijon imettää, luultavasti 2-vuotiaaksi mutta tiedä sitten mitä tuleman pitää...
Jotenkin koen taaperon imetyksen paljon helpommaksi ja mieluisammaksi kuin alle puoli vuotiaan täysimetyksen, nyt saan kuitenkin läheisyyttä ja ihania imetyshetkiä Islan kanssa kaksin mutta sitäkään ei tarvitse tehdä koko ajan muutaman tunnin välein.
Lisäksi Islan ruokailu ei kaadu siihen jos satun olemaan yön poissa ja muutamat imetyskerrat jäävätkin väliin.

Tänään tuli se 1v4kk täyteen imetystä.
Imetys Islan kohdalla on ollut suunattoman paljon helpompaa mitä Pinjan kanssa, Pinjan kanssa alku ei sujunut ihan niin kivasti mitä Islan kanssa ja Pinja söi paljon, usein ja kokoajan, rinta oli erittäin tärkeä Pinjalle.
Isla taas lopetti yöimetykset itse reilu puolivuotiaana ja lopetti rinnalle nukahtamiset nyt reilu vuoden iässä, tällä kertaa olen jaksanut paljon positiivisemmalla asenteella imettää.


En voi väittää ettenkö olisi kokenut suunnatonta pettymystä jos imetys ei olisi jostain syystä onnistunutkaan, Pinjan kohdalla oli tosi lähellä etten luovuttanut koko yrittämistä.
Mutta kuitenkin imetys tai sen epäonnistuminen on todella pieni siivu äitiydestä, pääasia, että lapsi kasvaa ja kehittyy oli sitten korvikkeella tai äidinmaidolla, hyvään äitiyteen kun ei kuulu imettäminen tai imettämättä jättäminen, siihen kuuluu, että ruokit lapsesi kun hänellä on nälkä ja se mistä ravinto tulee ei kiinnosta vauvaasi piirun vertaa kunhan maitoa tulee nälän yllättäessä ja sylittelyä sekä hellää hoivaa saa tarpeeksi.

31 kommenttia

 1. aika lailla näin taidan itsekin ajatella imetyksestä.. :) ei ole yhtä ainoata oikeaa tapaa. Toiselle perheelle sopii toinen tapa paremmin ja toiselle toinen. Ja imetys ei tosiaan edes vält. Sovi kaikille ja toisilla se taas ei onnistu oikein millään vaikka niin toivottaisiin. . Itselläni oli jälkimmäinen tilanne ja piti sitten terveyden takia luovuttaa. Mutta ylpeä olen siti äitiydestäni ja siitä että kuitenkin yritin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, eipä näihin ole todellakaan mitään yhtä ja ainoata oikeaa tapaa. Hienoa, että olet kuitenkin yrittänyt imetystä, sekin on minusta hyvä juttu, että on kuitenkin kokeillut onnistuuko imetys. :)

   Poista
 2. niin äskeiseen vielä lisäystä, että jos saisin toisen lapsen niin olisi ihana,jos voisin imettää vaikka yli vuodenkin.. Mutta jos ei onnistuisi niin se olisi kai vain, että "deal with it" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin sitä pitää asennoituakkin, ettei revi suunnatonta stressiä ellei imetys onnistukkaan. :)

   Poista
 3. Ihana postaus! En tiennytkään, että imetät vielä. :)

  Mulle henkilökohtaisesti imetys on ollut aina jotenkin hankala asia ja vasta nyt kolmannen lapsen kohdalla se tuntuu luonnolliselta! Tavoitteena minulla on puoli vuotta ja kohtahan sekin virstanpylväs jo saavutetaan! Niin kamalan nopeasti menee aika....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös meni se puolen vuoden täysimetysaika todella nopeasti Islan kanssa, äkkiä huomasinkin, että kohta pitää sosieta jo ruveta maistelemaan ja nyt kun Isla syö samoja ruokia kuin mekin niin imetys on mielestäni paljon mukavempaa kun sitä ei tarvitse olla kokoajan tekemässä. :)

   Poista
 4. Meillä takana kohta 1v5kk imetystä! En saanut imetettyä 2 ensimmäistä kunnolla ja siirryttiin pulloruokintaan jo muutaman kk iässä. Tässäkin alku oli tosi vaikea, mutta onnistui kuin onnisuikin :) ja sillä tiellä siis ollaan. Aika paljon saa kommentteja, että lopeta jo tai vieläkö sä imetät? Muutama negatiivinen asiakin on tullut imetyksen myötä ja lääkäri suosittelikin imetyksen lopettamista jo puoli vuotta sitten. Tarkoitus on ollut kyllä yrittää lopettamista, mutta kun pikkuinen niin kovasti vielä tahtoo tissille, niin olen jatkanut. Kun maitoa kerran riittää ja hän haluaa sitä läheisyyttä, niin jatkan nyt vielä.. Kiva kuulla muista mammoista jotka ovat imettäneet "kauan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä muiden kommentteja kuuntelemaan, imetys on täysin henkilökohtainen asia ja kuuluu vain itselleen ja jokainen saa päättää itse milloin tuntuu parhaimmalta lopettaa. :)
   Meillä myös Pinjan imetyksen alku oli pitkään tosi vaikeaa, helpotusta sain rintakumista jota käytinkin Pinjaa imettäessä aika pitkäänkin.

   Poista
 5. Täällä 1,5v. imetystä ja muutamat oudot kommentit saanut sen takia. Kieltämättä en ehkä olisi uskonut vielä edellisen lapsen kanssa pystyväni ikinä näin isoa imettämään, mutta nyt se tuntuu maailman luonnnollisimmalta. Toisaalta isommat ovat itse itsensä vierottaneetkin, joten ehkä mielipide olisi ollut toinen jos tilanne sama kuin pikkuisen kanssa, Pieni tarvitsee selvästi maitohetkensä (3kertaa päivässä) joten enhän pysty niitä riistämäänkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se voi vaihdella tosiaan lasten välillä, minä en ole vielä mitään imetyksen lopettelua tarkemmin suunnitellut, katson sitten kun siltä rupeaa tuntumaan tai Isla itse vieroittaa itsensä. :)

   Poista
 6. Mulla on aika lailla samanlaisia ajatuksia imetyksestä:) Meidän molemmat lapset ovat jo isompia (7- ja 5-vuotiaat) ja esikoista imetin vuoden ja kuopusta 1,5 vuotta. Molempien kohdalla imetyskertojen vähentyessä maidon tulo vaan pikku hiljaa loppui. Me ei asuta Suomessa ja täällä imetys on tosi paljon harvinaisempaa ja puolet äideistä ei halua imettää ollenkaan vaan he saavat jo synnärillä maidon tuloa estävää lääkettä. Toki ymmärrän ettei imetys aina suju ja että se voi olla hankalaa mutta sitä mun on aina ollut vaikeaa ymmärtää ettei haluta edes yrittää. Täällä en ole koskaan halunnut imettää julkisesti ja muutenkin yleisesti ihmetellään yli puolivuotiaan imettämistä. Hienoa että Suomessa imetystä arvostetaan ja että äidit ovat valmiita edes yrittämään!

  T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että siellä imetys on noin harvinaista ja moni äiti ei halua edes kokeilla, kuitenkin imetyken hyödyt tunnetaan jo maanlaajuisesti niin olisi tietysti hienoa, että sielläkin synnärillä ohjattaisi uusia äitejä enemmän imetykseen kuin estolääkkeeseen. :(

   Poista
 7. Meillä kaikki kolme lasta on ollu täysimetyksellä 5,5kk ikään asti. Ensimmäiseltä lopetin yöimetyksen 8kk ikäisenä, toiselta 10kk ja kolmannelta 1v1vko:n. Esikoisen imetyksen lopetin 1v3kk ikäisenä, kun tulin raskaaksi. Olinmuutenkin ajatellut lopettaa. Toisen kanssa imetys jatkui 1,5v asti. Kolmannen kanssa lopetin imetyksen 2 vuotiaana. Eli kaikkien kans on tehty eri tavalla. Aina vähän löysemmin seuraavan kans. Jokaisen kohdalla imetys loppui helposti, ei tullu tissikyselyjä. Kuopusta olin ajatellutkin imettää 2vuotiaaksi asti. Viime kesänä reilu1,5 vuotiaana tytöllä oli kova tissikausi, kaipasi tissiä lohdukkeeksi usein. Silloin ei olisi ollut oikea aika lopettaa. Viiemeisen kerran sai sit synttäri iltana ja minulle se oli kyllä vaikea paikka, mutta tytölle just oikea aika. Iltaisin vain oli saanut tissiä ja lopettamisen jälkeen yllättäen ei pyytänyt tissiä kertaakaan. Minusta oli kyllä ihana viettää tytön kanssa yhteinen hetki iltaisin imettäe vaikka kyllähän sitä läheisyyttä muutenkin sain. Kyllä minullekin monet sanoi, että ai, sää vielä imetät. Minusta on jokaisen oma asia imettääkö vai ei ja kuinka kauan. Toivottavasti teillä Islan kanssa imetys jatkuu sinne saakka kun se teistä tuntuu oikealta!
  Harvoin tänne kommentoin, mutta aina luen! Tykkään blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Pinjan imetys tosiaan loppui siihen, että olin korviani myöten täynnä nukutusta ja kun mies oli Pinjan kanssa yhden yön poissa ja olikin saanut Pinjan nukahtamaan helpommin kuin ikinä niin päätin lopettaa koko imetyksen, nyt toivoisin, että saisin imettää vielä hiukan pidempään kuin 1,5-vuotiaaksi, imetyshetket ovat kuitenkin niin ihania. :)
   Kiva kun kommentoit ja jaoit omia kokemuksiasi! :)

   Poista
 8. Minulla lopahti kaikkien kohdalla imetys jo 1kk iässä.
  Ei vaan maitoa tullut ja sitten koin että parempi siirtyä pulloon niin saa ainakin tarvitsemansa maidon :)
  En koe että olisin huono äiti..menee niinkuin menee ja olisin imettänyt kyllä jos maitoa olisi tullut kunnolla.
  Kaikki tekee kuten parhaiten näkee/kokee :)
  Pääsin itsekkin liikkumaan ja mies hoiti vauvan jos olin yönkin pois kotoa.
  Hyvin on kasvaneet.
  Meillä vielä ottaa iltavellin pullosta, ikää nyt tulee tuo 1v4kk ihan just.
  Tuntuu vain että vielä tarvitsee sen vaikka mies sanoo ettei tarvitse, puurokin riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, että et ole jäänyt märehtimään imetyksen epäonnistumista, niin moni äiti jää sitä suremaan. Minulla on ollut tosiaan vaikeuksia päästä lähemään itse mihinkään, kumpikaan lapsi ei ole vauvana huolinut pulloa ollenkaan joten noin vain missään itsekseen käyminen ei toiminut. Nyt viikonloppuna lähden ensimmäistä kertaa yli vuorokaudeksi pois kotoa ja olen tosi luottavaisin mielin, että mies pystyy jo hoitamaan Islan eikä imetys lopahda yhden yön poissaolon vuoksi. :)

   Poista
 9. Ihana lukea näitä positiivisia imetyskirjoituksia. En tarkoita nyt siis _imetyspositiivisia_ vaan sitä, että aiheesta nyt yleensäkin saa puhua jotain. Tuntuu, että jos jossain mainitaankin sana "imetys". Niin moni kommentoi sitä edes lukematta ja olettaa, että nyt hehkutetaan imetystä ja tietysti samalla siis dissataan muita. Tää imetyskeskustelu on tällä hetkellä, ainakin netissä, tosi absurdia. Lapsellinen vertauskuva, mutta samalla logiikalla ei saisi puhua yhtään mistään. Että jos kertoisi ostavansa Ingmannin maitoa niin sehän tarkoittaisi samalla, että kirjoittaja ajattelee Valion olevan ihan...suolesta.

  (Saati sitten taaperoimetys. Täytyy olla intohimoa, että jaksaa kommentoida negatiivisesti. Itse imetin vaikean alun jälkeen 8kk ja se sopi hyvin niin minulle kuin vauvallekin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi samanlaisia ajatuksia minullekkin on tullut, imetys on äitipiireissä ja keskustelupalstoilla tosi kuuma peruna, herättää hirveästi negatiivisia keskusteluja, joko hehkutat omaa täydellisyyttäsi jos kerrot imetyksen onnistuneen tai jos ei onnistunut olet huono äiti joka ei edes yrittänyt imettää... :(

   Poista
 10. Samoin ajatuksin. Itse imetin kuopustamme 1v 6kk ja lopetin, koska olin palaamassa töihin miehen jäädessä kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän imetystaipaleen olet sinäkin kokenut. Näistä kommenteista huomaakin, että tuo noin 1,5-vuotiaana imetyksen lopettaminen onkin aika yleistä, ehkä siitä ei enää yli vuoden ikäisen kohdalla niin kovin puhuta.

   Poista
 11. Minä myös imetin molemmat muksut 1-vuotiaaksi. Esikoisen kanssa lopetin, koska en tullut imettäessä raskaaksi ja halusimme toisen lapsen. Toisen kanssa en osannut ajatellakaan imettäväni yli vuoden. En tiedä miksi. Siksi onkin kiva, kun joku tajuaa ettei se vuoden ikä mikkää rajapyykki oo. :) Nautin ja vihasin imetystä. Aina toivoisin, että äidit yrittäisivät Tosissaan ja sanoisivat sitten. :) Koska vaatiihaan se myös tahtoa kaiken muun lisäksi. Kuten sinulla Pinjan kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli Pinjan kohdalla juuri noin kuin sinulla, nautin ja vihasin imetystä, imetys sitoi minut tosi kiinni vauvaan/lapseen ja olin aivan korviani myöten täynnä lähes täysin kotona kiinnioloa imetyksen vuoksi. Nyt Islaa olen osannut helpommin jättää hoitoon ja toki Isla ei ole niin rinnan perään mitä Pinja oli vaikka toki edelleen rintaa haluaa muutaman kerran päivässä. Vuoden ikäkin on tosi hyvä ja pitkä imetyaika! :)

   Poista
 12. Kuulostaa tutulle nuo ihmettelyt taaperoimetyksestä... Ja tuntuu jännältä (eikä ehkä kovin kivalla tavalla) miten avoimesti ihmiset viitsivät asiaa päivitellä ja ihmetellä. Eihän sitä monia muitakaan, melko henkilökohtaisia, asioita yhtä suorasukaisesti tavata hämmästellä! Meidän kuopus on nyt ihan kohta 2-vuotias ja imetän häntä vielä. Kolmas lapsi ja eka onnistunut imetys, kahden ensimmäisen lapsen kanssa koko homma lopahti alkutekijöihinsä. Ja se harmitti kovasti! Olen ollut tosi onnellinen, että nyt on sujunut. Päätin, että lopettelen sitten, kun homma "alkaa tökkiä" syystä tai toisesta, mutta toistaiseksi ei ole sellaista tapahtunut. Päiväkoti on alkamassa pojalla muutaman kk:n päästä. En näe sitäkään välttämättömänä lopetusajankohtana, koska imetyksiä on päivässä vain muutama. Ja jos minä en ole paikalla, sujuu nukkumaanmenot sun muut hyvin myös ilman imetystuokiota :) eli aamu- ja/tai iltaimetys voi hyvin jatkua hoidon alettuakin. Kovasti yritän aina sivuuttaa negatiiviset kommentit tähän imetykseen liittyen, mutta kyllähän ne silti vähän kirpaisee. En kuitenkaan imetä edes mitenkään julkisesti, vaan hyvin yksityisesti kotona, niin vaikea käsittää miten se ketään voisi häiritä.. Eikä tulisi mielenkään itse päivitellä vaikkapa jonkun toisen imettämättömyyttä! Koska kokemusta on siitäkin puolesta ja pahalle tuntui utelut siitäkin, miksi ei imetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, että lopetan kun ei enää itsestäni tunnu siltä, että haluaisin imettää tai sitten Isla itse vierottaa itsensä, epäilen, että Islan kohdalla käy tuo jälkimmäinen, Isla kun on jo nyt osoittanut merkkejä, ettei halua enää rintaa usein vaan muutaman kerran ennen unille menoa, tänäänkin koitin kerhossa tarjota rintaa ennen lähtöämme kun tiesin Islan nukahtavan autoon mutta ei kelvannut, neiti veti suun ihan viivaksi joten en edes viitsinyt hanakammin yrittää, illalla sitten ennen unille menoa uudelleen. :)

   Poista
 13. Esikoista imetin 1v4kk kun lähti sitten päiväkotiin ja kuopusta samaan asti, vaikka lähti hoitoon 11kk iässä, jatkoin aamu ja iltaimetystä siitä huolimatta. Itsestään ovat lopettaneet. Yösyöminen on pitänyt lopettamalla lopettaa kun olleet jo lähelle vuoden 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuo yösyöminen vei itselläni sitä hohtoa imetyksestä ja Pinjan kanssa varsinkin piti lopettamalla lopettaa yösyötöt. Nyt on juuri kiva näin kun voi imettää aamulla ja illalla sekä ennen päikkäreitä jos ei olla jossain liikenteessä. :)

   Poista
 14. Hyvin samoin mietin imetyksestä. Kiva olisi lukea sellaisista taaperoista, jotka eivät öisin rauhoitu muuten kuin imettämällä. Meillä nyt reilun vuoden vanha ja syö öisin yleensä 1-4 x. Ei yhtään täyttä yötä ole nukkunut missään vaiheessa. Yöllä ei jaksa olla vahva ja imettämättä, vaikka kuinka illalla olisi päättänyt, koska yleensä, jos ei heti imetä, lapsi herää oikein kunnolla ja sitten valvotaan putkeen jopa useita tunteja keskellä yötä. Mieluummin ottaa sen 10-15 min syöttämisen, sitten jatketaan heti unia. Mutta kun niitä tulee yöhön liikaa, väsyttää todella... Muuten imetän päivä- ja yöunille mennessä. Enää ei kuitenkaan siihen nukahda, vaan illallakin laitetaan sänkyyn hereillä ja itsekseen nukahtaa. Miksei osaa yöllä nukahtaa... Myös esikoinen lopetti viimeisenä tuon yösyömisen, 1 v 4 kk iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli Pinja juuri sellainen taapero, nukkui vieressä ja sai rintaa kun muuten huuti vain hysteerisenä pinnasängyssään, unikoulutettiinkin mutta huonoin tuloksin. Voin sanoa, että en hirmuisesti nauttinut imetyksestä kun meillä oli juurikin tuollaisia pitkiä imetyshetkiä.
   Isla on ollut tässä tapauksessa erilainen ettei öisin vaadi rintaa ja lopetti yösyötöt itsestään hyvin.
   Toivottavasti teilläkin loppuisi pian nuo yösyötöt, muistan, että olin Pinjan ollessa vuoden ikäinen kaikkein väsynyt heräilyihin ja huonoihin yöuniin. :(

   Poista
 15. Mukava postaus! Ja ajankohtainen :) Esikoista imetin reilun vuoden, hän lopetti itse rinnan eikä enää pyytänyt sen jälkeen. Lopetus meni siis todella helposti!
  Kuopukseni on tällä hetkellä 1,5v ja imetän häntä vielä. Ihan hyvin voin häntä imettää 2-vuotiaaksi, ihan miten hän haluaa. Päivän aikana rintaa hän ottaa n. 3 kertaa. Joskus enemmänkin. Hän selvästikin tankkaa läheisyyttä rinnalla, ei aina edes syö, ottaa vain pikkuhuikkia ja on sylissä :) Minusta se on aivan ihanaa!! Tämänikäisen imettäminen on tosiaan niin helppoa, kun imetys ei ole jatkuvaa ja tuntikausia kestävää.

  Kuopus nukahtaa illalla rinnalle, mutta onneksi nopeasti. Hän ottaa myös yöllä rintaa 2-5krt, kun ei muuten saa unta. En ole vielä raskinut huudattaa ja vierottaa siitä. En ota siitä myöskään ressiä, kyllä se joskus loppuu :)

  Terv. Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sama juttu, hyvin voisin Islaa imettää vaikka 2-vuotiaaksi ellei kauempaakin, Isla syö sen kolme kertaa päivässä, tärkeimpinä aamu ja ilta, päiväimetys saattaa joskus kuten tänään jäädä pois kun ei malttanut kerhosta lähtiessä syödä rintaa. Isla syö kyllä ihan kunnolla eikä ota pikkuhuikkia kun syö mutta irroittaa sitten otteen kun ei enää halua rintaa. Isla vieroitti itsensä vasta muutama kuukausi sitten rinnalle nukahtamisesta, ei vain enää suostunut nukahtamaan rinnalle ja rupesi huutamaan vain jos tarjosin uudelleen rintaa.

   Poista
 16. Kiva postaus, mukava kuulla aina muistakin "pitkään " imettävistä. esikosta imetin tasan 1v2kk2vko, kakkosta 1v7kk ja nyt tämä kolmas on 1v8kk ja edelleen tisu maistuu =) en koe mitään tarvetta ja kiirettä vieroittaa häntä vielä rinnasta, uskon ja luulen kyllä että rinta maistuu vielä 2 vuoden tietämilläkin ja so what minusta tämä on kyllä niin ainutlaatuista aikaa joka loppuu kyllä aikanaan. Kahden vanhemman lapsen kanssa on mennyt kyllä sitten sillai kivasti että heitä ei ole mitenkään kummemmin tarvinnut rinnasta vierottaa vain imetys kerrat ovat vain pikkuhiljaa vähentyneet ja sitten olenkin jossain vaiheessa huomannut että kun en tarjoa rintaa itse sitä ei kaivatakkaan ja niin se on aina yllättäen sitten jäänyt. tämä kolmonen vielä kyllä on kovasti imetyshetkien perään, hokee vain tiittaa tiittaa ja kaivaa paitaa ylös =) lomalla käytiin tässä kylpylässä ja oli huvittavaa saunassa kun oltiin niin lapsi hakeutui siellä heti rinnalle niin katsoa muiden ilmeitä asiasta =) kukaan ei ainakaan näyttänyt että olisi asiaa jotenkin pahalla katsonut ja itse ainakin pidin pienempänä pahana antaa tissin suuhun kun alkaa kieltämän ja huudattamaan niin että saunarauha olisi mennyt kaikilta =)

  VastaaPoista