Vauvavuoden tarpeelliset hankinnat sekä turhakkeet

Pientä vauvaa ei enää talossamme asusta mutta suurin osa vauvatavaroista on edelleen käytössä vaikka osa onkin jo syrjään laitettu ja myyty eteenpäinkin.

Pinjan vauvatarvikkeista tuli aika monia huonoja ja turhia hankintoja, tämän toisen lapsen kanssa olin aika selvin sävelin liikkeillä mitä hankitaan ja millaisia tarvikkeita haluaisin enkä muista yhdenkään jutun olleen varsinaisesti nyt huono muutama on jäänyt selvästi vähemmälle käytölle.

Sitteriksi halusin ehdottomasti Baby Björnin niin monen ystäväni kehuman sitterin ja sen ystävältäni onnistuin käytettynä löytämäänkin, tähän ostin vielä lelun mukaan, tämä oli korvaamaton erityisesti pikkuvauva aikaan ja muuton yhteydessä kun en voinut kantaa Islaa, meillä olikin muutossa apuna "sitterin keinuttaja Islalle" joten voi vain kuvitella kuinka pieni vauva nukkuikaan hyvin sitterin keinuessa.
Kaukalona oli ja on edelleen Maxi-cosin cabriofix easyfix telakalla, ehdottomasti pesee Pinjan vanhan Brion kaukalon 100-0, Isla mahtuu kaukaloon edelleen ja emme olekkaan sitä vielä myyneet pois kun kaukalo on niin helppo ottaa mukaan jos liikutaan vaikka isovanhempien autolla.
Talviajan Islalla oli Wallaboon kaukalopussi kaukalossa jonka myin jo eteenpäin kaverilleni mutta kaukalopussi oli kyllä talvea vasten syntyvälle vauvalle oiva apuväline pukemiseen.
 Leluja Islalla ei montaa ollut ja eikä tuota tunnu edelleenkään kovin omat lelunsa kiinnostavan mutta leikkimatto oli hitti, leikkimatto oli kyllä hitti Pinjankin vauva-aikana ja niin se oli Islallakin.
Bugaboo Buffalon vaunuja en voi tarpeeksi ylistää, edelleen ovat päivittäisessä käytössä ja Islalla päikkärivaunuina, edelleen olen sitä mieltä, että nämä vaunut valitsisin kyllä uudelleenkin.

Yllättäviksi tarpeiksi Islan kohdalla on noussut hoitopöytä jonka ostimme käytettynä jälkikäteen muutettuamme, vaihdoin aika pitkään Islalle vaippaa hoitopöydällä ja edelleen se on laskutasona ja vaippojen säilytyshyllyinä kodinhoitohuoneessamme, pois myyn varmaan vasta sitten kun vaipoista ollaan päästy eroon eikä niille tarvitse säilytystilaa.
Pinnasänky oli myös yllättävän tarpeellinen jo varhaisessa vaiheessa, Isla onkin ollut niin erilainen nukkuja kuin isosiskonsa, että siirtyi mielellään puolivuotiaana vierestä pinnasänkyyn nukkumaan ja siellä on siitä saakka hyvin yönsä nukkunut.
Pinjan ulkonanukkumisesta viisastuneena olen panostanut Islankin kohdalla vaunuihin erilaisiin lämpöpusseihin, koppavaiheessa käytimme Joutsenen untuvapussia jonka löysin edullisesti käytettynä ja nyt untuvapussi on ollut Islalla pinnasängyn peittona pidemmän aikaa.
Ratasajalle hankin ratasosaan Bugaboon High Performance lämpöpussin ja sekin on joka euron arvoinen ollut ulkona nukkujalle, nytkin on ollut aika kovia pakkasia niin yli kahden tunnin päikkäreiden jälkeen vaunuista on kuoriutunut aivan lämmin Isla.
Pinjalla käytimme vain unipusseja pitkään ja näin on ollut Islankin kohdalla, Islalla ihastuin vain näihin Ruskovillan unipusseihin ja näitä meiltä löytyy pari kappaletta, oikeastaan muita yöasuja meillä ei ole Islalla koskaan käytettykkään kuin näitä unipusseja, samat unipussit siis mahtuvat edelleen Islalle mitkä mahtuivat hänelle vastasyntyneenäkin.
Stokken TrippTrappiin löysin käytettynä paikalliselta fb-kirpparilta valjaat, olivat vähän heräteostos mutta jälkeenpäin olen todennut nämä parhaaksi heräteostokseksi, siinä missä Pinja ei ikinä noussut Tripp Trappissa seisomaan niin Isla kyllä nousee ja heti nouseekin jos älyää, että valjaat eivät olekkaan kiinni.
Ravintolakäynnit on yhtä tuskaa kun Islalla ei ole valjaita syöttötuolissa ja neiti karkailee tuolistaan tuon tuosta...
Pinjan pitkän imetystaipaleen jälkeen uskalsin panostaa jo odotusaikana imetysvaatteisiin ja hyvä, että panostinkin.
Bravadon liivejä minulla on neljät ja edelleen päivittäisessä käytössäni ja Boobin imetyspaitoja haalin isot kasat pikkuhiljaa, löytyy hellemekkoja, juhlavaatetta, hupparia, toppeja, perus pitkähihaisia jne. imetys oli vain niistä niin paljon huomaamattomampaa ja helpompaa.
Edelleen pidän öisin ja kotosalla imetyspaitoja.
Doomoon Buddy imetystyyny oli todellinen yllättäjä tarpeellisuudessaan, Pinjan aikaan minulla ei ollut imetystyynyä ollenkaan mutta nyt tämän otin jo odotusaikana unikaverikseni ja tästä eteenpäin jatkoi pikkuvauvan unipesänä sohvalla, omana niskatukenani öisin imettäessä ja edelleen on Islan unikaverina tekemässä pinnasängystä pienempää pesää.


Mitään täysin tarpeettomia hankintoja ei tullut mutta vähemmälle käytölle ovat jääneet Bugaboon Bee+:t, kesäisin kyllä korvaamattomat ja kätevät mutta suurimman osan vuodesta seisovat käyttämättöminä, olenkin jo hiukan miettinyt mitä teen näiden kanssa, myynkö vai vieläkö näitä jemmailen mutta katsotaan nyt mitä ensi kesä tuo tullessaan näille rattaille.
Tulan kantoreppu vauvatukineen oli korvaamaton Islan ollessa kuukauden-kaksi kuukautta kun Isla nukkui mieluiten sylissä, tämän jälkeen kantoreppu on jäänyt satunnaisille käyttökerroille, joskus käytettiin metsäretkellä kesällä ja joskus olen käyttänyt junassa reppua, muutoin se pölyttyy kaapissa, vauvatuki jäi ihan muutamaan käyttökertaan mutta reppua vielä hilloan kaapissa jos tarvetta vaikka ensi kesänä sattuisi tulemaan.
Siinä missä rintapumppu oli korvaamaton Pinjan vauva-aikana niin Islan vauva-aikana olen pumpannut ehkä viitisen kertaa pumpulla, tarvetta ei ollut ja Isla ei juonut maitoa pullosta joten siis pullotkin jäivät aivan käyttämättömiksi, näin oli tosin Pinjallakin.


Mitään en ole kokenut erityisesti tarvitsevani lisää Islan ollessa vauva, näistä tarvikkeistakin lähes kaikki ovat olleet kovalla käytöllä ja juuri täydellisiä meidän tarpeisiin.
Paljon olen ostanut käytettynä Islalle.
Näistä ylläolevista tarvikkeista uutena on hankittu molemmat rattaat, kantoreppu, imetystyyny, High Performance lämpöpussi, leikkimatto sekä imetysliivit ja suurin osa imetyspaidoista, tosi monet isot jutut on löytyneet hyväkuntoisina käytettyinä.

Toivottavasti näistä kokemuksistani oli apua jollekkin vauvatarvikeviidakossa pohdiskelevalle odottajalle.

9 kommenttia

 1. Just tällästä vertailevaa postausta oon kaivannut, kiitos ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä oli apua, itsekkin tykkäsin tälläisiä postauksia lueskella varsinkin nyt Islaa odottaessani. :)

   Poista
 2. Jos päädyt myymään kantorepun, olisin kiinnostunut siitä. Jos vaan repun väri sopii pojalle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan vielä uskalla sitä myydä ennen kesää jos kesällä sattuukin tulemaan joku retki jossa Islan haluaisi kannettavaksi selkään, kuosina on tuo kuvassa oleva kuosi. :)

   Poista
 3. Tässä yksi päivä mietinkin, onkohan kukaan koonnut tarpeellisista tavaroista listaa. Tämä oli tosi hyvä, kiitos! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kun tästä oli apua, tykkäsin näitä itsekkin lueskella ja jokaisen oma listansa on toki vähän erilainen, se mikä käy toiselle täydellisesti ei välttämättä toimi toisella. :)

   Poista
 4. Voi miten suloinen kuosi! Harkitse vielä asiaa. ;) Meillä poika 3 kk.

  VastaaPoista
 5. meille ei onneksi tarvitse juuri mitään. uuden kuomun rattaisiin (vsininen nyt), kaukalon, sitterin ja imetystyynyn. rintapumppux2 on, parit rattaat, pikkuvauvanvaatteita kummallekin sukupuolelle jonkin verran, muutamat imetyspaidat on, pinnis petivaatteineen löytyy, vauvaleluja löytyy, pari liinaa+reppu, kasvua varten aika paljon sitten tyttöjen vaatteita kun niitä syntyi pari peräkkäin. muoviastioita, nokkamukeja, ruokalappuja, syöttis (ehkä vauvasetti siihen jos osuu sopivalla hinnalla vastaan)
  mies sai parhaat naurut, kun kerroin että mun ei tarvii ostaa paljoa mitään! :D taisi tietää, että tähän en kyllä pysty..
  /kippuralla

  VastaaPoista
 6. Moi, meidän kuopus oli samanlainen syöttötuolissaseisoja ja mulla olikin aina läsilaukussa irtovaljaat joilla sain hänet klytettyä ravintolassa syöttötuoliin sekä myös kaupassa ostoskärryihin. Hyvin toimi! - LeenaK P.S. En kyllä tiedä vieläkö ihan sellaisia perusvaljaita on myynnissäkään, tämä on jo joittenkin vuosien takaista aikaa...

  VastaaPoista