Mitä kuuluu Pinjalle?

Pinja on jäänyt selvästi vähemmälle huomiolle blogin puolella ja ehkä jo ihan hyväkin niin kun kerta kyseessä on jo näinkin iso tyttö mutta suurin syy miksi Pinja ei blogissa niin usein näy on, että tyttö on päivät ja valosan ajan useimmiten eskarissa ja me touhuamme ulkohommia Islan kanssa.

Mutta mitä sitten sille esikoiselle kuuluu, sille blogin päätähdelle jonka kanssa on otettu ties kuinka monta kymmentä asukuvaa jne.


Pinja täyttää maaliskuussa jo 7-vuotta eli tämä käännekohta on jo ihan pian edessä, seitsenvuotias tuntuu niin suurelta jo koululaiselta vaikka vielä eskarissa jatketaankin.
Pinja viettää siis päivät eskarissa kuten kuka tahansa 6-vuotias ja lisäksi harrastaa joukkuevoimistelua innokkaasti.
Aloitti voimistelun nyt syksyllä ja on pari kertaa joukkueensa kanssa esiintynytkin.
Keväällä olisi edessä jo ensimmäiset kisatkin Tampereella.
Voimistelu tuntuu olevan nyt tällä hetkellä mieluisa harrastus ja yhden harrastuksen sallimmekin per lapsi koska harjoituksiin kuskaamista on kuitenkin jo nyt keväälläkin lähes joka viikko kahdesti viikossa, vielä toki saa jäädä harjoituksista poiskin jos aina ei jaksa lähteä.


Pinjalla on paljon kavereita tyttövaltaisessa eskariryhmässään, luetteli juuri ketä kutsuu synttäreilleen ja vaikka annoin rajaksi seitsemän kaveria niin kyllä siihen listaan tuntuu vain se kahdeksaskin tyttö tulevan kun millään ei raaski jättää ketään pois.
Pinja tuntuu toiveideni mukaisesti vielä ainankin toimivan hyvin muut huomioon ottaen, ei riitele tai jätä ketään pois leikeistä.
Tätä olen hiukan vakoillut ja sivukorvalla kuunnellut kun Pinjalla on kavereita ollut, että kuinka siellä toimitaankaan kun tytöt yläkerrassa keskenään kikattelevat.
Juuri eilen tuli suoraan eskarista kaveri kylään ja hyvin omat touhut tuntuivat tytöillä keskenään olevan, jotain hirmu hauskaa luultavasti kun kikatus oli sitä luokkaa.
Välillä olen kysellyt Pinjalta kaverijutuista ja satuin kysymään parasta kaveria niin tähän Pinja tokaisi, että ei hänellä voi olla vain yhtä parasta ystävää kun sitten toiselle kaverille voi tulla paha mieli jos sanookin sen kuullen, että tuo toinen kaveri on minun paras ystäväni.
Kovasti siis tuntuu ottavan muiden tunteet huomioon, ainankin vielä...


Mutta edelleenhän Pinja on pitkään vielä ihan lapsi, vaikka kasvussaan edelleen painelee pituuden sekä painon suhteen plussakäyrillä, näin on ollutkin siitä saakka kun neuvolatäti tuli pientä vauva Pinjaa punnitsemaan viikon iässä.
Pinja osaa kiukutella kuten kuka vain 6-vuotias, oman huoneen siivoaminen on tosi tylsää ja joskus on muuten vain kaikki tylsää ja ei mitään tekemistä.
Pinja on luonteeltaan aika temperamenttinen, kuten kyllä vanhempansakkin ja pikkusiskokin tuntuu olevan samasta puusta tällä saralla.
Pinjassa on mukava, että vaikka neiti suuttuu nollasta sataan hetkessä ja vuodattaa suuria krokotiilinkyyneliä niin juttu on tosi nopeasti unohtunut, menee vartti ja taas on ihan yhtä iloinen normaali neiti meillä joka ei enää suuttumustaan muistakkaan.
Tässä näen erittäin vahvasti itseni koska itse toimin täysin samoin.


Kovasti tällä hetkellä kiinnostavat kirjoitus, laskemis ja lukemisjutut.
Mitään näistä ei hallita vielä kovin hyvinkään joten kiinnostusta riittää, mielellään kirjoittelee mallista ja kyselee kirjaimia ja laskemisessa tuntuu olevankin jo aika hyvä, siinä ei ole kyllä tullut äitiinsä, osaa jo hyvin laskea pitkälle ja kirjoittaa numerot sekä plus ja vähennyslaskut ovat tuntuneet sujuvan kuin itsestään.
Tästä Pinja saikin mainintaa syksyllä eskarin vasussa.


Tälläinen iloinen kohta 7-vuotias asustaa meillä ja taas mietitään voiko meillä oikeesti olla jo kohta 7-vuotias lapsi, mitä, mitä?? :)
Tällä asustuksella oltiin tänään eskarissakin, pääsi uusi Gugguun tummanharmaa Acer dress sekä alesta Papulta sattumalta bonganneeni keltaiset paikkalegginsit ensi kertaa päälle, tosi hyvin sopivat kyllä yhteen.
Hiukset pätkäistään tältä neidiltä maanantaina, tosin pitkähiuksisena edelleen tullaan menemään mutta nyt lähtee kyllä pituutta reilummin kuin viime kerralla.

5 kommenttia

 1. Valloittava pikku neiti teillä siellä! :) ja voi noita hammasrakoja :D ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lisää heiluu ylärivistössä, saa nähä millä tuo kohta pureskelee. :D

   Poista
 2. voi että on suloinen tyttö :)

  VastaaPoista