Kirjallinen kiitos!

Noin vuosi sitten perustin tämän uuden blogini kokonaan uuteen osoitteeseen, samalla jättäessäni tutun ja vanhan blogini osoitteineen taakseni.
Vaivalla vuosien ajan kerätyt reilu viitisensataa lukijaa ja lähes miljoona sivunäyttöä, hyppäsin ihan nollapisteeseen alkaen haalia lukijoita jälleen yhdestä eteenpäin.
En voi myöntää ettenkö ole kokenut tuskastumista ja katunut välillä syvästi muuttoani uuteen osoitteeseen, ajattelin toki, että lukijat tuosta noin vain siirtyvät myös tännekkin jatkossa mutta tämän vuoden aikana olen huomannut ettei näin todellakaan tullut tapahtumaan ja oli ihan hölmöä edes olettaa jotain tuollaista, kestäähän se minullakin itsellänikin seuraamani blogin osoitteen vaihdossa hiukan, että ehdin taas matkaan.


Välillä olen ajatellut blogituskissani räpiköidessä missä kaikkialla pikkuinen blogini jo olisi jos en olisi siirtänyt blogiani uuteen osoitteeseen sekä vaihtanut nimeä blogilleni, toisinaan tuntuu, että junnaan ja räpiköin paikoillani kovine odotuksineni bloggaamisessani, olenhan blogia pitänyt niin pitkään, että tuskastumisiakin on näihin hetkiin ehtinyt kertymään.


Kuitenkin vasta viimeisten tuskailujeni muutama kuukausi sitten älysinkin, että hei, en tarvitse niitä yli viittäsataa kirjautunutta lukijaa lukijapalkkiin ja tuhatta sivunäyttöä uuden postauksen jälkeen, että nauttisin jälleen valokuvauksesta ja blogini kirjoittamisesta.
Huomasin selatessani blogiani taaksepäin, että saan aina kommentteja, joka postaukseen tulee edes muutamat kommentit, saan oikeastaan enemmän kommentteja kuin ennen edellisessä osoitteessani blogia kirjoitellessani ja kommentit ovat aina mietittyjä, ei muutamaa sanaa heitettyjä ajatuksettomia kommentteja vaan aina kommentoijalla on jokin viesti tai asia.


Mielestäni tämä, että minulla on nyt pienemmillä lukijamäärillä tiiviimpi ja läheisempi lukijakunta joka selkeästi lukee myös postauksen ilman, että vain selaa sen lukematta läpi tuo väkisinkin hymyn huulilleni ja intoa ja rakkautta tähän bloggaamiseen enemmän.


Huomasin myös, että yhteistyöpostauksien myötä bloggaaminen rupesi stressaamaan, blogin kirjoittamisesta tuli kiireistä ja ahdistavaa kun tiettyyn kellonaikaan tiettynä päivänä pitää olla postaus tehtynä.
Päätin myös, etten ota yhtään stressiä blogiini, jos sillä hetkellä tuntuu, että on vähänkin arki kiireistä en ota yhtään ylimääräisiä pakkopostauksia blogiini vaan kirjoitan ihan omista arkisista jutuista joihin on intohimoa ja suurta innostusta kirjoittaa postausta ja ei todellakaan mitään kellotuksia.
Eräänä iltana itkua sängyssä tusertaessani kun muutaman päivän päästä piti olla joulupostausta ulkona ja olin aivan tyhjänä mistä postaan ja milloin, sain juuri ja juuri postauksen tehtyä, päätin, että tätä stressiä en halua enää kokea, en halua vuodattaa kyyneliä blogini vuoksi joka on minulle harrastus ja mieluisa sellainen.


Mutta ettei tärkein unohdu, kiitos teille blogini takana oleville lukijoilleni, ihanille, aktiivisille kommentoijille joilta saan lähestulkoot aina vaan positiivista ja mieluisaa palautetta.
Tätä kirjoittaessani en voi olla taaskaan hymyilemättä, ihana pieni blogini, ihana bloggaaminen, ihana harrastukseni ja ihanat lukijani joita ilman tuskin rakastaisin näin paljon bloggaamista.
Toivottavasti joulun hellittäessä saan sen verran aikaan, että koitan kehitellä teille lukijoilleni jotain kivaa tänne blogiin, olette sen kyllä ansainneet!

27 kommenttia

 1. Kyllä täällä seuraillaan :) Samalla systeemillä vaan uuuteenkin vuoteen! Ja kyllä sitä kevättä jo odottelenkin. Iloista joulun aikaa <3
  Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sinä oletkin ollut pitäaikainen seuraajani ja kommentoija, kiva, että siellä ollaan edelleen! :) Ihanaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 2. Minä tykkään tästä "uudesta" blogistasi. Jotenkin rauhallinen tunnelma. Sitä en osaa selittää tarkemmin. :) Olen alkanut vasta tämän blogin aikaan lukemaan myös postaukset, ehdin kyllä seurailla jo edellistä blogiaki pitemmän aikaa. Tosi laiska vaa oon kommentoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla, vaikka meillä arki onkin nykyään kaikkea muuta kuin rauhallista niin mukava kuulla, että olen saanut blogin pidettyä rauhallisena paikkana. Olen itsekkin laiska kommentoimaan, tarvitsisi jonkun sanelukoneen koska usein olisi sanottavaa mutten jaksa ruveta kommenttia näpsyttelemään. :)

   Poista
 3. kannattaa tehdä juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Täällä on ainakin luettu jokainen postaus ja kommentoin yleensä silloim, kun on jokin hyvä mielipide asiaan :) jatka vain samaan malliin! Ja rehellisesti sanottuna en haluaisikaan tähän blogiin juuri yhteistyöpostauksia niitä on jo monessa muussakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aijon tehdäkkin, tämä on ainoita omia harrastuksiani nyt kotiäitinä ollessani joten en halua tästäkin taakkaa ja stressin aiheuttajaa. :)
   Ihanaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Mäkin aina luen, mutta kirjoittaminen on joskus tuskallista (kun esim ulkona lukee näitä puhelimella...)
  Sulla on hyvä meininki, jatka vain :) Tykkään kun on "sopivasti arkinen", ei mitään yberjuttuja vaan normaalia eloa ja ei liikaa arvontoja ja yhteistöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, itsekkin luen usein nukutuksen lomassa blogeja puhelimella joten en viitsi kommentoida silloin kun toinen käsi pitelee Islaa. :)
   Yhteistyöjutuista menee mielestäni maku jos niitä on liikaa, ei jaksa osallistua joka toinen viikko uusiin arvontoihin tai lukea mitenkään ajatuksella mainoskollaaseja joten kaikkia sopivissa määrin olisi se tavoite. :)
   Mukavaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 5. Täällä myös yks fani, blogi on helpottavan tavallinen ja ajatuksiisi voi samaistua. Hyvää Joulua sinne! -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tylsistyttävän talvallistahan tämä arki pääosin on vähän höystettynä kotiäidin hurahdukseen, lastenvaatteisiin joten miksikä edes yrittää jotain muuta kun pääosin tätä tavallisuutta kuitenkin elellään. :)
   Hyvää joulua myös sinulle!

   Poista
 6. Sinun blogiasi on mukava lueskella, vaikka itsellä ei enää pieniä lapsia olekaan. Kauniit kuvasi eivät "häviä" mainospaljouteen, kuten joissain muissa blogeissa. On teillä siellä muuten ihanan lumiset maisemat! Tänne pohjoisemmaksikin on onneksi saatu lunta ihan kolattavaksi asti, ja heti on niin paljon valoisampaa ja jotenkin raikkaampaa. Hyvää joulun odotusta sinne!
  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! Kuvaaminen onkin blogin myötä lisääntynyt kovasti ja se lukeutuukin niihin omiin harrastuksiini. Meillä on täällä lunta yllättävän paljon ja parhaillaan sataa taas lisää, pikku pakkastakin on ollut joten kovat odotuksen on, että lumi pysyisi myös joulunkin maassa. :)
   Mukavaa joulun odotusta myös sinne!

   Poista
 7. Tykkään blogistasi ja olen seurannut sitä epäsäännöllisen säännöllisesti melkein alku ajoista lähtien. Monen blogin seuraamisen olen jättänyt kun niistä on tullut liian isoja, mainostettuja ja täynnä yhteistyökumppaneita. Niistä katoaa se jokin. Bloggaaja ei vastaa kommenteihin tai jos vastaa niin jotain hyvin lyhyesti, silti aikaa uusille postauksille riittää. Joten pidä vaan sama linja edelleen! :) Mä oon ainakin ihan täynnä näitä kaikkein hehkutetuimpia blogeja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että pienemmillekkin blogeille on kysyntää ja riittää lukijakuntaa. :) Itsekkään en aina ehdi kommentteihin vastailla mutta yritän sitten vähän myöhässä edes käydä kommentteja läpi. :)

   Poista
 8. täällä myöskin lueskellaan, jatka vaan samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 9. Täälläkin odotetaan postauksiasi vielä jatkossakin. Kivasti oot pysynyt "jalat maassa" -tyylissäsi ja kehittynyt valokuvauksessa. Hyvää joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti sanoistasi, valokuvauksesta on tullut sellainen oma harrastus ja sitä tuskin tulisi harrastettua näin tiiviisti ilman blogia. :)

   Poista
 10. Täällä myös innokas seuraaja. Blogiasi on kiva lukea juuri sen takia että se ei ole pelkkää mainostusta ja kiiltokuvaelämää vaan samaa arkea jota täällä ruudun toisella puolen elellään. Jatka vaan samalla mallilla :)
  Rauhallista joulun aikaa perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän tämä arki pääosin on, kiiltokuvaelämästä kaukana vaan juurikin sitä vauhdikasta menoa lasten kanssa sotkuineen ja ruoan laittoineen. :)
   Kiitos sinulle mukavista sanoistasi!

   Poista
 11. Mullahan meinas myös käydä niin, että jouduin perustamaan uuden blogin eivätkä vanhat lukijat kyllä sinne uuteen osoitteeseen meitä seuraillut. Onneksi sain vanhan blogini takaisin. Mutta lukijapalkin lukijat eivät välttämättä edes pidä ollenkaan paikkansa, kävijämääräthän sen todellisen luvun kertoo :) Sulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
 12. Blogisi muuttui toisen lapsen ja maalle muuton myötä maanläheisemmäksi, tykkään kovasti! :) Ihanaa joulun aikaa sinne! <3

  VastaaPoista
 13. Täälllä myös seuraaja joka on laiskenmpi kommentoimaan :)

  VastaaPoista
 14. Minä myös pidän kovasti blogistasi juuri sen takia, että se ei ole pelkkää mainostulvaa ja joka toinen postais ei liity arvontaan tai alevinkkeihin. Perusarkea ja tyttöjen juttuja :) Jatka samaan malliin vaan! Iloista joulua koko perheelle <3

  VastaaPoista
 15. Hyviä mietteitä! Ja se nyt on niin nähty, ettei se paneelissa olevien lukijoiden lukumäärä kerro mistään eikä yhtään mitään.

  Mukavaa joulunaikaa teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
 16. Hei, minä löysin tänne tänään uudelleen... Eihän siihen mennytkään kuin vuosi!
  Ja toisen blogin kautta...

  Mukava lukea taas juttujasi.

  Oikein hyvää Joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 17. Minä olen ihmetellyt koko vuoden miksi ihmeessä menit vaihtamaan blogin uuteen osoitteeseen ja uudelle nimelle?

  VastaaPoista