Kaaos arki

Missä meidän ihana rauhallinen rutiininomainen arki piilottelee?
Meillä on kohta viimeisen kuukauden aikana ollut ties mitä pieniä vastoinkäymisiä, kaikki alkoi kissan sairastelusta, hermoilin ja stressasin kissan kohtaloa ja lääkitsin sekä pakkosyötin.
Tämän jälkeen iski Islalle kolmen päivän ihmeellinen kuume, tämän jälkeen teki kyllä muutamat uudet hampaat läpi joten yhdistin kuumeen siihen jollain tavalla.


Mutta mitä inhottavinta, noin viikko sitten Isla alkoi huomaamatta heräilemään, oli ties mitä mahavaivoja tai muuten vaan heräilyjä ja viereen tulo aikaistui ja aikastui.
Lähes joka yö on viimeisen viikon ajan ollut huono verrattuna entiseen, on selvitty muutamalla herätyksellä tai viereen siirtämisellä ja sitten on ollut monen tunnin huuto öitä.
Ensimmäinen tosi huono yö sattui itsenäisyyspäivän vastaiselle yölle, Isla huuti lähes koko yön, pyöri ja ähisi vierellä ja lopulta neljän jälkeen rauhoittui rinnalle jossa torkkui loppuyön.
Tästä seurasi tuloksena seuraavalle päivälle karmiva väsymys, en muista milloin viimeksi olisin ollut niin väsynyt, tuntui, että päivä meni ihan sumussa ja arvattavasti myös pitkään odotettu vapaailtani meni kiville väsymyksen vuoksi, en vain jaksanut lähteä mihinkään. :(
Nyt taas saatiin huono yö viime yölle, huuto alkoi puoliltaöin ja loppui kahden jälkeen jälleen rinnalle tainnutettuna.
Tähän samaan lisättynä Islan nukutus on ollut iltaisin todella vaikeaa, Isla nukahtaa edelleen rinnalle ja nyt olen parhaimpina iltoina tunnin nukuttanut Islaa sohvalla ja tänäkin iltana kun siirsin Islan sänkyynsä puolen tunnin tissittelyn jälkeen alkoi huuto heti.
Nyt kuitenkin ilokseni huomasin, että Isla nukahti sänkyynsä takaisin hetken huudettuaan.
Kauhulla taas tulevaa yötä odotellessa...


Kaikenlisäksi meillä on Pinja nyt ihme kuumeessa, eilen illalla nousi kuume ja tänään taas illalla kuume oli noussut.
Pinjallahan on huomenna voimistelun joulunäytös jota on kovasti treenattu ja odotettu, alkuviikon treenit ovat jääneet nyt Pinjalta välistä ja kovasti jännitämme huomista miltä tilanne näyttää, onko kuume laskenut ja Pinja virkeä vai kuinka teemme näytöksen kanssa.


Lisäksi meillä kosahti kuivausrumpu viime viikolla, pyykkiä roikkui siellä täällä ja tuolla nyt kuitenkin kovasti näyttäisi, että kuivausrumpu on saatu jälleen kuntoon, tänään on kolme rummullista kuivattu pyykkiä ja näyttäisi toimivan (uskaltaakohan ääneen sanoa).

Mitään muuta en nyt odota kuin joululomaa ja Islan hyviä yöunia!
Nyt pikapikaa nukkumaan ennen kuin Isla herää huutamaan...

12 kommenttia

 1. Voi sentäs, toivottavasti siellä voidaan pian paremmin! Täällä ollut myös levottomia öitä, poskihammas tekee pienelle tuloaan joten itketään, pyöritään ja ähistään unen perään. Tämän jälkeen se normaali rauhallinen arki tuntuu taas entistä leppoisammalta ja helpommalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei ole nyt viimeisen parin hmapaan jälkeen jotka tulivat ihan vasta läpi nyt sitten lisää hampaita tehtykkään, onneksi, Isla tuntuu nimittäin tekevän hampaansa ihan vaikeimman kautta... :(

   Poista
 2. tuo voipi olla joku vaihe vaan,toivottavasti.
  Oppii uutta ja ihmeellistä.
  Ja toivotaan että teillä yöt paranee.
  Meilläkin oli ihme kuumeilua joka kesti neljä päivää,kävimme lääkärissä ja sieltä sanottiin että hampaita tuo neiti tekee,ei mitään muuta.
  vähän nolotti jopa käydä siellä mutta kun huolestutti niin.
  Meillä kyllä on tuo yksivuotias nukkunut ihmeen hyvin,vauvana valvoi senkin edestä joten oon ollut nyt ihan tyytyväinen :)
  Itse en kyllä aina nuku hyvin,haahuilen yksin pimeässä talossa ja ihmettelen että mitä sitä tekisi kun uni ei tule jostain kumman syystä.
  Olo on kyllä välillä tosi tööt kun valvoskelee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vain olisi vaihe, meillä oli Pinja niin huono nukkumaan, että heti kun Isla valvottaa vähän useammin niin pelkään, että valvominen jää päälle, Isla on ollut kyllä oikeastaan aina hyvä nukkumaan, parempi ainankin kuin siskonsa oli. :)
   Tsemppiä sinulle valvomiseen, itse valvoin myös yhtenä yönä viime viikolla, kerrankin olisi Isla nukkunut niin en saanut itse nukahdettua. :(

   Poista
 3. Voi että. Meilläkin valvottiin viikko vuorotellen kummankin kanssa, sitten meni pari yötä hyvin ja viime yönä Felicia aloitti taas kipuhuudon. Tällä kertaa sanoi, että sattuu päähän, mutta en kyllä ymmärrä.. :( En ihan suunnitellut joulukuun menevän näin kun on niin paljon suunnitelmia ja synttäreitä ym. Tsemppiä ja paranemisia sinne<3 Ps. Ihastelen täällä tätä sun blogin ulkoasua. Voisit vähän opettaa muakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tsemppiä sinnekkin valvomiseen, meillä onneksi Pinja ei herättele yöllä vaikka kipeä olisikin, nytkin nukkui kaikki yöt ihan hyvin ja onneksi kuume onkin nyt hellittänyt ja huomenna pääsee jälleen eskariin.
   Kiitos kovasti, ulkoasun muokkaus ei tosin mitään rakettitiedettä ole, aika simppeleillä jutuilla helposti olen tuon tehnyt, vaatisi vielä viilausta jotkut kohdat kunhan jaksaisin ja viitsisin perehtyä. :)

   Poista
 4. Ettei olis korvatulehdus pienemmällä? Meillä saman ikäisellä pojalla korvatulehdus oireilee juuri noin, yöllä ähkii, pyörii vaan, ei välttämättä edes itkeskele. Kuume nousee vasta kun korva on jo tosi kipeä, flunssaa ei ole ollut kuin yhdellä kertaa näistä kolmesta tulehduksesta, ja silloinkin se alkoi vasta kun kuume nousi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytimme Islaa lääkärissä kun kuume iski mutta korvat olivat silloin puhtaat, tosi herkästi vienkin Islaa lääkäriin kun kerran on tulehdus ollut mutta sen jälkeen ollaan sitten selvitty ilman tulehduksia, toki voi olla, että korvat voivat nyt olla tulehtuneet näin jälkikäteen mutta toisaalta Isla nukkui taas viime yönä ihan hyvin. Käytän kyllä uudestaan korvatarkastuksessa jos yöt eivät tästä rauhoitu.

   Poista
 5. Eihän voi olla korvatulehdus? Meillä pienin käytettiin lääkärissä viime maanantaina eikä ollut korvissa mitään. Yö itkut loppui pariksi yöksi ja alkoi taas, vein torstaina lääkäriin uudestaan ja toinen korva oli tulehtunut! Eli voi lyhyessäkin ajassa tulla, meillä vielä kuumeeton.

  Parempia öitä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota yhtenä yönä kun valvottiin mutta käytimme tosiaan Islaa kuumeen aikana lääkärissä ja silloin ei mitään ollut, toki on voinut jälkikäteen tulehtuakkin mutta meillä ähinään ja puhinaan öisin liittyy piereskely ja kakkaamattomuus niin olen yhdistänyt huutoja mahakipuihin, toki vien uudelleen lääkäriin jos yöt taas huononevat. Viime yön Isla nukkuikin ihan hyvin ja nyt on illan nukkunut hyvin, saa nähdä mitä sitten yöllä...

   Poista
 6. Joo korvatulehdus tulee monesti flunssan/kuumeen jälkitautina ja voi olla tosiaan ihan kuumeeton. Kannattaa tarkistuttaa kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin tänään aamulla näyttämässä korvia kun viime yö oli taas huonompi, korvissa ei tulehdusta ollut mutta pientä punoitusta joten saatiin nyt puuduttavia korvatippoja yötä vasten, jos yöt helpottaa noilla niin silloin luultavasti korvat ovat olleet kipeät mutta jos ei niin sitten pitää miettiä mahavaivoja jos huudot johtuukin niistä. Kontrolliaika saatiin kuitenkin korville joulun jäljeen. :)

   Poista