Jouluista tunnelmaa kotona

Osallistuin blogini kera Blogiringin perheblogien joulukalenteriin ja koska minun sormeni eikä aikani taivu ihaniin askarteluihin lasten kera tai ilman ja joulutortut ja piparitkin meillä valmistetaan tylsästi ja helposti pakastealtaan antimista.

Joulukanteri onkin tuottanut minulle hiukan ahdistusta, mitä ihmeen jouluista keksin blogiini kun aikakin on niin kortilla ja väkisin askartelijaa minusta ei tule varsinkin kun valosan ajan oma askartelijanikin on eskarissa.
Suurimmassa blogiahdistuksessa rypiessäni keksin viime hetken paniikissa, että hei meidän kotihan on ihan tarpeeksi jouluinen jotta siitä saa joulupostauksen.


Kotimme tosiaan on pelkästään hirsiseinien vuoksi ympäri vuoden tunnelmaltaan jouluinen ja kovin paljon joulua tänne ei tarvitse laittaakkaan jotta saan tunnelmallista joulutunnelmaa kotiimme.
Kuusta meille ei tänä vuonna tule sisälle, ihan oman mielenterveyteni vuoksi.
Isla muuttuu koko ajan vain pahemmin uteliaaksi pieneksi tuhoajaksi joka vetää kaiken leville ja kaataa ja levittää joka kaapit ja korit ylösalaisin joten kuusikin varmaan olisi nurin heti ensimmäisenä päivänä meillä.

Joten sen kummempia sepostamatta saatte nauttia joluisista kuvista kotoamme.


Joulukalenterit on ripusteltu siivouskaapin oveen, Islan kalenteriksi tuli Partiolaisten perinteinen joulukalenteri, Pinjalla taas on Schleichin maatilakalenteri, jonka itse valikoi, onkin ollut varmaan parhain lelukalenteri mitä Pinjalla on tähän asti ollut.


Ulko-oven eteen on kertynyt rapuille kanervia sinkkiämpärissä sekä ihana lyhty jonka sattumalta löysin paikallisesta kaupastamme.
Eilen levitin jälleen portaiden eteen kasan havuja, näitä meillä oli viime vuonnakin portaiden juurella.


Uusi ovikranssi löytyi viime viikonlopulla Jyväskylästä joulumarkkinoilta, edellinen alkoikin olla jo aika kärsinyt.Eilisen päivän joulukalenteripostaus löytyy Mammapäiväkirja blogista, ihana lankapallo ohje, jonka taidan itsekkin toteuttaa, sen verran askartelijaa minustakin löytyy. Huomisen joulukalenteripostaus taas tulee olemaan Mama's diary blogissa.

Näissä tunnelmissa, ihanaa itsenäisyyspäivää ja viikonloppua!

6 kommenttia

 1. Ihan turhaa stressasit, teillähän löytyy kovasti joulua jo kotoa! Munkin pitäs saada aikaiseksi laittaa kanervia, mutta miten se aina siirtyy ja siirtyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tasan olisi yhtään kanervaa pihallamme ellei äitini olisi niitä meille tuonut, itse hankin sentään sinkkiämpärit. :)

   Poista
 2. Teillä on kyllä kaunis ja tunnelmallinen koti, kyllä tuolla kelpaa joulua odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on kyllä jouluinen tunnelma täällä jos jotain positiivista löydän, toki ympärivuoden jouluinen tunnelma ei kovinkaan iske. :)

   Poista
 3. Meillä on vähän joulua laitettu.
  Eilen kirpparilta bongasin jouluisen taulun missä voi lapset laittaa päiviä että kuinka pitkä matka Jouluun on vielä.
  Aika kiva omasta mielestäni :)
  Myös kynttilät/tuikut on kovassa käytössä.
  Ulkona myös jouluvalot laitettu ja sisälle myös noita joulupalloja ripusteltu roikkumaan.vai onko nuo jouluvalot niin sanotusti.
  Ostin viime vuonna stokalta kun olivat muodissa joka paikassa :D
  Enempää en mitään laita.
  Kuusta ei meille tule juurikin yksi vuotiaan takia ja kissakin sen usein kaataa niin nyt ei tule :)
  Vielä kun lunta tulisi..
  Sitä ollaan kovasti toivottu.pulkat on esillä ja lapset sai vanhan kelkankin mutta kun ei ole sitä lunta :/
  Masentavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös noita pallovaloja tosi monia, ostin myöskin niitä stockalta kun niitä sieltä sai ja nyt olen hankkinut täydennystä, nuo ovat niin kivoja kun menevät koko pimeän ajan kun eivät ole niin jouluisia. Jouluvaloja on paljon laiteltukkin ulos sekä sisälle, täällä kun ei katuvaloja ole niin mielelläni laittelen edes pihaan valaistusta.

   Poista