Uusi ruokapöytämme


Viimein ruokapöytäprojekti on saatu päätökseen ja uusi pöytä nakottaa paikoillaan.
Näitä pöytiä nyt on näkynyt varmasti tosi monessa blogissa mutta omaa silmääni tämä miellyttää edelleen kovasti.


Pöydän kansi on teetetty paikallisella käsityökoululla, hankin Starkilta vain tähän oikean kokoisen vanerilevyn sekä haluamani värisen pinnan, pinnat prässättiin käsityökoululla yhteen.
Päälle tuli kovaa ikilevyä joka toivottavasti kestää hyvin näin lapsiperhekäytössä ja alapuolelle minua neuvottiin Starkilta laittamaan sellaista tummanruskeaa taustalevyä jota käytetään esim. keittiön laminaattitasojenkin alla.
Homma ei ollut mikään läpihuuto juttu, ensin piti selvitellä missä saisin levyn prässättyä ja sitten mistä saisin haluamani vanerilevyn sekä pinnoitteet. Paikallinen Puukeskus muutti juurikin samaan aikaan Starkin tiloihin joten materiaalien saaminen venyi jonkin verran.
Lisäksi ison vanerilevyn kuljettelu paikasta toiseen päiväsaikaan ei ollut ihan yksinkertainen juttu koska mies on töissä iltaan saakka ja minulla ei ole kuin pieni auto käytettävissä. Onneksi sain kuljetuksiin apua isältäni sekä anopiltani, levyjä kun piti kuljetella paikasta toiseen tietysti jonkin verran.


Eilen viimein vanha ruokapöytämme väistyi tilalta ja minä näppäränä tyttönä porasin Hayn Loop pukkijalat paikoilleen Islan nakottaessa sillä aikaa syöttötuolissa.


Pöytä on paljon kätevämpi mitä edellinen antiikkipöytämme jota piti pöytäliinalla suojella. Nyt ei tarvitse pöytäliinaa eikä Islalla ole mitään alas vedettävää, Stokken Table Tob tarjotinkin oikein imeytyi pöytään jälleen kiinni niin ettei Isla saa sitä irroitettua.
Vaikka pöytäliinasta pidinkin ja se varmasti pääsee toisinaan käyttöön pöydällemme niin arkikäytössä pöytäliina taaperon kanssa ei vaan toimi mitenkään, Isla repi usein päivässä pöytäliinan pöydältä alas.


Nyt toki seuraava pähkäilyn aihe olisi tuolit, onneksi nämä nykyisetkään eivät ihan pahat ole ja meille ei oikein sovikkaan kuutta modernia tuolia kotimme tyyliin.
Nyt ajattelinkin sellaista kotoista sekamelskaa, jonkun yksittäisen design tuolin voisin hankkia ja jos löydän kirppareilta käytettynä silmää miellyttäviä vanhoja tuoleja niin hankin myös sellaisia.
Muutenkaan tämä kotiäidin budjetti ei kestä kuuden design tuolin hankintaa.
Mutta aika näyttää millaisia tuoleja tähän ympärille tulee.


4 kommenttia

 1. Oikein kaunis pöytä ja musta nuo teidän tuolit on jotenkin ihan täydelliset! Mä pidän muutenkin vanhasta ja modernista yhdessä. Ehkä maalaisin tuolit tismalleen samansävyisiksi, kuin pukkijalat. Henk. koht olen ihan kyllästynyt noihin DSR-tuoleihin, vaikka niissä kuulemma onkin mukava istua. Noista kolmesta vaihtoehdosta pöydän kaveriksi parhaiten sopisivat varmaankin Hay Hee. Mutmuyt, nämähän on ihan mielipidehommeleita :) Tuo kartta ja paneeliseinät tuovat siistiä kontrastia valkoiseen enivei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on anoppilasta tulleet tuolit jotka anoppi on ihan vasta alle vuosi sitten korjauttanut ja maalauttanut, värivalintana "kaunis" kalsarinsininen, plääh, jos olisivat huonokuntoiset maalaisin ne ehdottomasti heti valkoiseksi.
   Minä tykkään myös vanhastaja modernista yhdessä, nuo dsr-tuolit ovat tosiaan oikein hyviä istua mutta niin tyyriitä, enkä kaikkia tuoleja haluaisikaan noin moderneiksi. :)
   Seinä ei luojan kiitos ole paneelia alakerrassa vaan hirttä, sen kestän vielä juuri ja juuri. :D

   Poista
 2. Me saatiin sattumalta neljä pinnatuolia :) rakastuin niihin heti kun näin ne.
  Vähän ajan patinaa, kuluneisuutta yms.sopi meidän pöytään kun nakutettu.
  Myös kun mies maalasi pöytämme vaaleaksi sekä kannoimme minun vanhan perintö puusohvan keittiöön niin olin ihan myyty :)
  Jotenkin se vanha on niin ihanaa.
  Ainakin minulle..
  Mies on välillä eri mieltä mutta ei ole onneksi vielä vastustanut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kanssa haluaisin jostain vanhoja pinnatuoleja tai sitten vanhempia tuoleja jotka voisi maalata valkoiseksi, harmittaa kun anoppi on nuo tuolit vasta korjauttanut niin en kehtaa ruveta sutimaan päälle valkoista maalia, toivottavasti löytäisin jostain ihan omat tuolit jotka saan oman mielen mukaan maalata. :)

   Poista