Talvikengät ja lunta ihmettelemässä

Tämäkin postaus on odotellut jo tovin julkaisua ja nythän talvijalkineet pääsevätkin kunnolla käyttöön.
Yön aikana tännekkin on satanut reilu kerros lunta.

Islan talven kengät ovat myöskin Islan ensikengät.
Pitkään pähkäilin mitkä ne parhaimmat kengät nyt talveksi olisikaan kävelemään opettelevalle. Tepsuja meillä on ollut aina niin nyt halusin kokeilla jotain aivan toista merkkiä.
Selailin pitkään Pikkujalkojen verkkokauppaa ja pähkäilin oikeaa kokoa.
Pienestä alesta löytyi sopivasti mustat Arauto Rapin nahkakengät pikkuruisessa 21-koossa, koko tuntuu edelleen todella pienelle, meillä ei Pinjallakaan ole koskaan ollut näin pieniä kenkiä mutta koko on silti oikea Islan jalanmittaan verrattuna. :)
Kengät pääsivät tänään ensimmäistä kertaa käyttöön ja eihän Isla näillä osannut edes seisoa mutta vaatii hiukan totuttelua, todella suloiset nämä ovat pienen jalassa.


Toisina "kenkinä" on ne kovasti kehumani Stonzit ja ovathan nämä samanhintaisetkin linereineen kuin kunnon kengätkin.
Isla kun ei kunnolla kävele ulkona vielä aikoihin niin pääosin käytämme näitä Islalla, nyt saimme viimein jälkitoimituksena tulleen lineritkin tossuihin niin jo näillä tarkenee hyvin pakkasillakin.
Nyt tuon sisuksen kanssa huomasin vaan sen miinuksen, että töppöstä on hankala saada mahtumaan paksun talvihaalarin lahkeen päälle niin, että pysyisivät kunnolla jalassa ja jalka olisi pohjalla asti mutta töppöset ovat niin muhkeat sisuksen kanssa etteivät lahkeen allekkaan mahdu...


Pinjalle on kahden "rymykengät" eli ne kengät joille käyttöä on eniten ja jotka valikoituvat jalkaan säällä kuin säällä eskariin ja ulkoilemaan.
Crocsit(saatu blogin kautta) onkin nähty jo blogissa ja näitä onkin käytetty todella kovasti lauhemmilla keleillä, käyttö näkyykin jo kengistä, neiti nimittäin päätti upottaa nämä kuraan yhtenä päivänä taksista tullessaan.
Nämä ovat ainankin tähän asti pitäneet veden hyvin varrestakin, ei varmaankaan vesilammikkoon upotusta kestä mutta pienen loskan ja kosteuden kyllä kestää.
Kunnon ykköstalvikengät ovat Pinjalla tänä talvena Sorelit, tilasin nämä alella Stylepitista, joka talvi Pinjalla on ollut gorekengät Vikingiltä ja nyt onkin ensimmäinen talvi jolloin on Pinjalla jotain toista merkkiä.
Toivottavasti nämä ovat yhtä hyvät tai paremmatkin kuin Vikingit.
Pinjalla oli tänään Sorelit ensimmäistä kertaa eskarissa ja hyvin kuulema selvisi erilaisen kiinnityksen kanssa sekä ovat Pinjan mielestä hyvät kengät ja helpot juoksennella.


Pinjalle on myös yhdet kunnon pakkaskelien kengät sekä siistimmät kengät kyläilyyn.
Nämä tilasin samalla Pikkujaloista kuin Islan kengät, ensimmäiset Anguluksen saappaat meillä, tuntuvat ainankin todella laadukkaille ja lämpöisille.
Näistä vielä löytyi niitä isoja kokojakin ja ovat äidin sekä Pinjan mieleen.
Nämä ovat kerran jo päässeetkin jalkaan hautajaiskenkinä Pinjalle.


Tänään onkin ollut ihanan talvinen keli ja lunta tulee vain lisää kokoajan.
Islalle tämä oli ensimmäinen talvi kun kunnolla pääsee lunta tarkemmin tutkimaan. Kovasti tuntui viihtyvän, Pinja löysi varastosta myös vanhan vauvapulkkansa niin Isla pääsi myös pulkkakyydin vedettäväksi.
Kyllä maisteltiin ja taputeltiin lunta niin innoissaan. :)


Molemmilla tytöillä oli jemmoista kaivetut Ticketit päällä. Islalla ihana 80cm kukkahaalari ja Pinjalla fireworks kuosinen 134-kokoinen takki.
Kyllä nämä Ticketit ovat vaan meillä jokatalvinen juttu, Islallekkin istui Ticketin haalari niin täydellisesti verrattuna Mini A Turen haalariin, muistan kyllä, että Pinjallekkin istui nämä Baby baggiet todella hyvin aikoinaan.

 Pinjalla on tällä hetkellä tälläinen 6-vuotiaan hymy, ensimmäinen ylähammas irtosi alkuviikosta.

 Mukavaa viikonloppua ja isänpäivää!

1 kommentti

  1. Ihania kenkiä :). Meidän neidin ensimmäiset kengät olivat kokoa 19, tuntuu jotenkin hirmu kaukaiselta jo tuo kun nyt juuri 4-vuotta täyttäneen kengät ovat kokoa 31 :D.

    Näyttääpäs hyvältä Pinjankin päällä tuo fireworks, meillä on sama kuosi haalarina mutta odottaa vähän kovempia pakkasia. Saa nähdä tuleeko niitä ollenkaan.

    VastaaPoista