Kotiäidin kiire

Pieni Isla niminen taapero pitää tehokkaasti päivisin huolen, ettei äidille jää ylimääräisiä kahvihetkiä.
Harmittaa eniten ehkä blogin puolesta, jälleen kerran, blogi kärsii ensimmäisenä.
Ainoat mahdollisuudet blogin kirjoittamiselle on Islan päiväuniaika ennen Pinjan tuloa, eli noin 12-13.30, toki tähän väliin pitäisi mahduttaa ruokailukin, etten käy ihan kärttyisäksi sekä toinen hetki illalla kun talo hiljenee.
Blogin kirjoittaminen kun vaatii hiukan ajatteluakin, on aika mahdoton kirjoitelle samalla blogiin kun Isla häärää vieressä, ajatus keskeytyy taukoamatta.
Samana päivänä ei välttämättä pysty kuvaamaan kuvia blogiin, käsittelemään niitä sekä kirjoittamaan postausta, se on jo liian suuri aika kerraltaan blogin parissa.


Olen aivan ehtinyt unohtaa kuinka paljon tälläinen päälle vuoden ikäinen vie huomiota ja kuinka paljon kaikkeen tuhraantuu aikaa.
Ovesta ei todellakaan lähdetä viidessä tai edes kymmenessä minuutissa, pitää vaihtaa vaippaa, hakea kymmenen kertaa karannutta taaperoa, pukea väkisin patsaana huutavaa jäykkää kaveria, hiki tulee jo ajatuksestakin.
Pakostikkin ollaan siis melkein aina kaikkialta myöhässä...
Aamut ovat pahimpia, kello käy varmasti aamulla vauhdikkaammin kuin illalla, tänään otettiin kotiovelta juoksu tienhaaraan kello 8.29 (hyvin toimii muuten Buffalot juoksurattainakin) ja taksihan on siinä yleensä noin 8.30.
Tänään(kin) meinasi iskeä itku pakokauhu kun kello on jo noin paljon ja ei löydy sitä eikä tuota, reissuvihkokin jäi matkasta.


Sitten on nämä perus kotityöt, lähes joka päivä joudun siivoamaan, koska illalla iskee ärsytys jos sotku on TOSI paha ja se on tosi paha jos jätän päivällä siivoamatta.
Isla pupeltaa, murustaa leivän pikkupikku murusiksi, läärää puuroa suusta uudeksi pinnaksi pöytäliinalle, vetää koko liinan lattialle, tyhjentää puulaatikon, kaikki muutkin laatikot, pudottaa vessapaperirullat vessanpönttöön, painelee kuivausrummun pois päältä, tyhjentää vaippahyllyn ja keittiön kaapit, könyää astianpesukoneeseen, tyhjentää kissanhiekat ja ruoat jne. jne. joten olen tyytynyt tekemään kotityöt päiväuniaikaan ellen halua hommiini ei toivottuja apukäsiä.

Huh, taaperon kanssa elo on vilkasta, silmät pitäisi olla selässäkin ja hiljaisuus ei tiedä koskaan hyvää. :)
Unohdinko vielä mainita, meillä ei ole kukaan hakenut edes postia viime torstain jälkeen...


Joten toivottavasti ymmärrätte, että blogin päivittymistahti ei ole aina mikään ripeä, enkä ehdi vastailemaan kaikkiin kommentteihin vaikka jokaisen kyllä luenkin ja kirjoitusvirheet, niitä varmasti on ja tulee olemaan, no oikolukua en oikein ehdi suorittaa kovinkaan tarkasti...

Mutta ettei ihan valittamiseksi mene niin todellisuudessahan minulla on maailman hurmaavin taapero kotona, niin iloinen ja niin ihanassa iässä touhuistaan huolimattakin, saan nauttia kotiäitiydestä tämän hurmurin kanssa, tavata ystäviä, juoruta kahvikupin äärellä kerhoissa kun lapset leikkivät.
Blogista viis, vaikka tämäkin on minulle tärkeä juttu ja rakas harrastukseni niin silti arjessa on muutakin blogin edelle menevää, toki nämä äidin hurmuri lapset touhuineen ja menoineen sekä oma sosiaalinen elämäni blogin ulkopuolella, se jaksaa pitää minut arjessa kiinni ja tuo virkeyttä aamupäiviin.


18 kommenttia

 1. Niin tuttua! Monesti tulee yöllä kirjoiteltua postauksia, päivällä ei vaan onnistu lasten kanssa. Ja edelleen ollaan aina myöhässä, vaikka luulisi että olisin jo oppinut varaamaan riittävästi aikaa pukemiseen. Vaan ei.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muillakin, yöllä onkin ihana rauha postausten kirjoittamiseen saa rauhassa ajatella ihan itsekseen. :)

   Poista
 2. Aaman, eli samat kuulumiset meilläkin 😂

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa Islan toimet hyvin samalta kuin meillä, kun kaikki levitetään! :) Sit vielä semmonen tosi nopea vinkki oikolukuun, tallenna bloggerin teksti ja kopioi se ilman kuvia wordiin niin se alleviivaa ne pahimmat kirjoitusvirheet niin on nopea sitä kautta sit käydä korjaan ne korjausta vaativat kohdat. ITse ainakin tulen sokeaksi omille kirjoitusvirheille ja mies niitä usein jälkikäteen korjailee lukiessaan, jos en ole wordiä jaksanut käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä puuttuu word koneelta joten sen puolesta korjaus vähän hankalaa vaikka varmasti todella kätevä keino onkin. :)

   Poista
 4. Miksi ihmiset sitten ottaa niin paljon stressiä eri asioista.
  Miksi pitää illalla siivota,ei tarvitse kaikkea tehdä..sun pitäisi osata vähän relaa,ei kodin tarvitse olla tiptop kunnossa koko ajan..Kyllä ne ehtii tehdä kaikki varmasti jossakin vaiheessa.
  Luulisi että nyt olisikin enemmän aikaa kun on kotona,mitäs sitten kun on töissä? Kuka ne hommat sitten tekee,sama äiti varmasti ne tekee jolla on vielä vähemmän aikaa.
  Itse huomasin ainakin sen että kun olen ollut kotona niin olen relannut ja tehnyt mitä jaksan.
  En siivoa koko ajan,en pese pyykkiä yms.
  Ne jää myöhemmäksi sitten..teen ne pakolliset eli ruokaa ja siinä samalla keittiötä siivoilen kun teen ruokaa..
  Nopeasti alkaa vaan stressaamaan jos pitää koko ajan huiskia likaa ja imuroida/ siivota.

  Tietysti meitähän on erilaisia,toiset tekee koko ajan jotakin..siivoaa ja järjestelee.
  Kuuluin ennen samaan ryhmään mutta huomasin että en vaan jaksa enää.
  Ja pukeminen meilläkin on edelleen ongelmana.
  Ja tuo aika,vaikka alkaisi ajoissa kaikkea tekemään niin silti ollaan aina myöhässä melkeinpä joka paikasta :D
  kyllä se siitä helpottaa kun lapset kasvaa,ehkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, tätä on ihmetellyt mies sekä äitini, kai tämä vaan on verissä, vaatii kovasti töitä opetella relaamaan helpommin. Miehen mielestä on oikein siistiä, omasta mielestäni kamala kaaos, siksi mies ei siivoakkaan koska hänen mielestään on ihan siistiä, ei tarvitse siivota. :)
   Toisaalta jos töissä olisi niin kukaan ei levittäisi päivän aikana kaikkea lattioille mutta en minä töissä käydessäni viikolla siivonnut, viikonloppusin siivottiin ja pestiin pyykkiä, viikolla ei vaan enää jaksanut.
   Kyllä se helpottaa tosiaan kun lapset kasvaa, edes Pinjasta 6v, ei lähde sellaista sotkua enää, toki huoneeseensa levittelee tavaroitaan muttei tee muualle sellaista sotkua kun tämä pienempi tekee eli kyllä meillä joskus on taas kohtuu siistiä. :)

   Poista
 5. Niin tuttua :D nimimerkillä töiden jälkeen tää kaikki rumba niin meinaa tulla burn out :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääk, mä aattelin, että kun päivät on töissä, lapset hoidossa, niin ne ei ehdi sotkea ja koti pysyy siistinä, ei tainnut mennä ihan noin. :D

   Poista
  2. Puol tuntii kotona ja pommi on jo räjäytetty :D mun pitäs ehtii leipoa ja siivota varmaan pe-la yönä kun synttärit lauantaina :D

   Poista
 6. I feel you. Itsellä myös 1v 2kk poijanviikari "seurana". Voi hyvää päivää tätä menoa ja melskettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin jo ihan Pinjan jälkeen unohtaa tämän tuhon mitä taapero saa aikaan, huh, kylään kun mennään saan ensin nostella sohvapöydältä kaiken pois ja sen jälkeen silmä kovana seurata ettei suloinen taaperoni riko mitään. :)

   Poista
 7. Esikoinen ei nuku läheskään joka päivä päiväunia. Minullakin menee kirjoittelut yön tunteihin.
  Pikkuinen nukkuu kahdet unet päivässä, silloin on kahdenkeskeistä aikaa esikoisen kanssaleikitään,ulkoillaan,käydään kaupassa, sekä usein kokkaillaan

  VastaaPoista
 8. Oi mistä tuo ihana suojus Bugaboon turvakaareen? Tulis meilläkin tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon sekä monet muutkin turvakaarensuojat olen löytänyt fb:n Bugaboo kirppikseltä jossa käsityöläiset valmistavat näitä, minulla on näitä trikoisia kaksi sekä lisäksi tällä hetkellä käytössä sellainen jossa on erilaisia nauhanpaloja joita lapsi voi tutkia rattaissa ollessaan, lisäksi äitini on virkannut meille muutamat kaarensuojat ja nyt tulossa on tekonahkaiset kaarensuoja sekä työntöaisan suoja, näihinkin tekijä löytyi tuolta Bugaboo kirppikseltä. :)

   Poista
 9. Heippa! Millä nimellä tuo kuva turvakaaressa oleva (lapsen jalkojen väliin menevä) remmi kulkee? Onko se Bugaboon omaa tuotantoa vai mistä? 😊

  VastaaPoista