Ihana pakkasaamu ja loistava lämpöpussi

Tänään aamulla pakkasta oli vielä -9 astetta kun Pinja lähti eskariin ja aamupuuhat hoidettuamme päätimme suunnistaa ulkoilmaan Islan kanssa.
Keli on mitä upein, hiukan pakkasta mutta aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, näistä keleistä minä pidän!


Islakin viihtyi puistossa kun oli kunnon tamineet päällä niin ei palellut konttailla kylmässä maassa.


Meillä on aika hassu kissa, se seuraa meitä ulkona ollessamme mukaamme puistoon ja lähtee kotiin kun sen kutsuu lähtiessämme mukaan, ei meillä yksikään kissa ole kiintynyt meihin ihmisiin näin paljon, että seuraisi mukaan puistoon jonne on jonkin verran kuitenkin matkaa.


Pitää vielä kehua tähän erikseen Islan lämpöpussia rattaissa.
Jahkailin pitkään minkä lämpöpussin hankin Buffaloihin ja aikani vertailtuani ja googleteltuani kokemuksia joita tosin suomesta oli aika vähän, päädyin kuitenkin Bugaboon omaan High Performance lämpöpussiin, hinta oli suolainen mutta sain hiukan edullisemmin lämpöpussin ulkomailta tilatessani. Tilasin tämän samasta paikasta kuin aikoinaan vaunumme, Babyhuysista.


Meillä on Isla siinä mielessä samanlainen päikkärinukkuja kuin siskonsakkin eli nukkuu vain ja ainoastaan ulkona päiväunensa, kelillä kuin kelillä joten kunnon lämpöpussi on ehdoton tarvike rattaisiin talvelle.
Tässä lämpöpussissa on erikoisuutena se, että tähän tulee mukana kaksi eripaksuista kantta, ohkaisempi kansi keväälle ja syksylle ja paksumpi untuvatäytteinen kansi talveksi, tämän paksumman kannen otin vasta käyttöön rattaisiin mutten vielä viitsinyt pakata ohkaisempaa kantta talvisäilöön.
Isla nukkuu edelleen lämpöpussin sisässä pelkällä fleecehaalarilla ja alla on vain sisävaatteet sekä toki käsissä ja jaloissa villaa ja hattu on paksumpi mutta muutoin lämpöpussin sisältä kuoriutuu ihan lämmin pikkuinen.
Nytkin laitoin Islan itkuhälyttimen ihan Islan viereen, itkuhälyttimestä kun näkee myös lämpötilan niin äsken lämpötila yli kahden tunnin unien jälkeen oli kaksi astetta plussan puolella.
Värithän näissä on aika tylsiä, mietin pitkään tilaanko tämän ihanana vaaleanpunaisena vai tylsästi mustana ja pääsyin kuitenkin siihen tylsään mustaan, tämä kun oli kuitenkin niin kallis investointi, että musta väri sopii kaikkiin ja uudet kuomukankaatkin ovat halvempia kuin lämpöpussi jos vaihtelua haluaa.

5 kommenttia

 1. onko teillä kylmää eteistä? meillä oli kun V oli pieni vaunuissa nukkuva, ja asuttiin OKT. ei mennyt kuitenkaan paukkupakkasten puolelle päivällä, mutta oli silti ulkoilmaa :D ei tarvinnut niin pelätä että paleleeko tai ottaako henkeen kylmä. sai huoletta nukuttaa läpi talven jopa sen maaliskuussa syntyneen vauvan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mutta meillä eteinen on niin pieni, ettei siihen mahdu rattaita ja kaikenlisäksi siitä kuljetaan joten Pinja tulee juuri Islan unien aikaan eskarista kauhealla ryminällä tietysti niin Isla heräisi varmasti jos yrittäisin nukuttaa sitä tuossa eteisessä mutta taisin nukuttaa viime talvenkin yli Islaa vaunuissa ulkona, myöskin ne kovat pakkaset. Tosin unet eivät silloin olleet näin pitkiä mutta uskon, että nukutan Islan lämpimästi ahdettuna rattaissa myöskin tämän talven yli.

   Poista
  2. joo meillä kuljettiin kanssa, paitsi sillon hiivittiin kun vauva nukkui :D

   Poista
 2. Ihana kissa :)
  Meillä oli aikoinaan samanlainen kun olin pieni.se seurasi aina meitä kun mentiin äitin kanssa kioskille ostaa herkkuja.
  Joskus tuli kioskiin sisälle myös kun tunnettiin kioskin pitäjä niin oli mukana siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä seuraa aina aamuisin kun saatan Pinjan taksille, koskaan aijemmin minulla ei ole ollut kissaa joka tällein perään pihasta lähtisi mutta onhan tämä aika hellyyttävää, että toinen tepsuttaa aina häntä pystyssä perässä, minne nyt pihasta mennäänkään. :)

   Poista