Vanha mutta uskollinen Tripp Trappimme

Meidän ainut Pinjan vauva-tarvikkeista 
joka on säästetty on Stokken Tripp Trapp -syöttötuoli, 
vaikkei Pinja enää sitä missään käyttänytkään
 niin koska tilaa se ei kummemmin keittiön nurkassa vienyt,
 tuoli jäi meille odottamaan uusia käyttäjiä.


Ostimme kirsikan värisen vanhan Tripp Trappimme Pinjalle
 vuonna 2008 käytettynä Keltaisesta Pörssistä,
 taisimme maksaa siitä noin 70 euroa matkahuollon kuluineen.
Syöttötuolin pohjassa komeilee valmistuspäivämäärä 22.08.01
 eli syöttötuolilla on kohta 13-vuotis synttärit.
Tätä ei todellakaan uskoisi tästä, Tripp Trappimme on edelleen oikein siistissä kunnossa, 
lakkapinnat eivät ole lohkeilleet tai kuluneet pahasti, 
kulumaa toki on muttei mielestäni todellakaan näytä ikäiseltään tuolilta 
vaan korkeintaan joltain viisi vuotta vanhalta
muutaman lapsen käytön jäljiltä olleelta.
Tuolin vauvasetti eli kaari ja nahkaremmi ovatkin uudempaa tuotantoa,
 ne ostettiin uutena Pinjalle syöttötuoliin ja nämä olivat tässä välissä 
myös ystäväni lapsilla käytössä kun me emme näitä tarvinneet.
Nyt uudistin vanhaa Tripp Tappia Islalle Stokken omilla valjailla, 
upouusilla pehmusteilla sekä Stokken Table Topilla.
Ilme muuttui taas aivan erilaiseksi!


 Tämä on tuoli josta en tuskin tule luopumaan koskaan,
 tuoli on niin monikäyttöinen että tämä ei jää käyttämättä senkään jälkeen 
kun lapsi laittaa stopin ettei halua "vauvojen tuolissa" istua enää,
 näin siis Pinjalle kävi vaikka ajattelin pitää tätä Pinjan tuolina pidempäänkin.
Joskus ehkä voisimme jopa hankkia toisenkin Tripp Trappin
 mutta tämä tuoli on ja pysyy taloudessamme. 
Tykkään kovasti myös tästä Stokken ajattomuudesta, 
vaikka kyseessä on jo näinkin vanha tuoli 
niin muotoilultaan edelleen on hyvän näköinen ja juuri sellainen ajaton klassikko
 jonka voi vaikka lapsenlapsille säästellä 
kuten kotimaiset Muuramen kalusteet ym.

12 kommenttia

 1. Meiltä löytyy ihan samanlainen Tripp Trapp. Tyttö sai sen lahjaksi 7 vuotta sitten ja se on käytössä edelleen. Tuolia on "kasvatettu" tytön mukana ja kertaakaan ei ole kuulunut valitusta vauvamaisuudesta tai vastaavasta :D Moni muu asia onkin sitten hylätty liian vauvamaisena. Meille ei ole perheenlisäystä enää missään vaiheessa tulossa, mutta kyllä tuo tuoli on ollut hintansa väärti.

  Ihanat uudet pehmusteet Islalla :) Tuolista saa kyllä ihan eri näköisen vaihtamalla pehmusteita. Meidän tuolissa tosin ei enää pehmusteita käytetä... paitsi ehkä talvella, jos tuntuu kylmältä istua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jostain syystä Pinja ei tykännyt enää noin 3-vuotiaana tuolissa istua, valitsi mielummin saman tuolin missä aikuisetkin istuivat joten oli aika pitkään meillä vain varatuolina.
   Voi olla myös pehmusteidenkin ansiota, että tuolin pinnat ovat pysyneet niin siisteinä, Pinjallakin kun meillä oli istuinosassa pitkään pehmusteet, ne tosin olivatkin jo aika sottaisen näköiset, nyt meillä on Islalle kahdet eri pehmusteet, toiset puuvillaiset löysin kympillä käytettynä ja nyt toiset pinnoitetut ostin uutena koska nämä on hiukan helpommat pyyhkäistä puhtaaksi. :)

   Poista
 2. Ei mua innostaisi ehkä tuoli missä on vyöt..niiden kanssa kun saa muutenkin pelata.on vaunuissa vyöt, kaukalossa yms.
  Meillä ihan perinteinen puinen tuoli ja hyvin ajaa asiansa ja lapsi on todella helppo sujauttaa sinne istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vyöt ovat lisäosa näihin, ei meilläkään näitä ollut ensin tarkoitus hankkia mutta löytyivät lähikirppikseltä käytettynä niin ostin sitten kokeeksi meidän tuoliin ja ovat olleet kyllä meille kätevät kun Isla ainankin pyörii aika paljon tuolissa aina katsellen juuri eri suuntaan mistä syötetään. :)

   Poista
 3. Tuossa on siis vielä erilliset valjaat, meillä oli se uudemman mallinen vauvakaari ja se piti meidän vilkkaan neitokaisen hyvin aloillaan :) On tuo kyllä ajaton tuoli, mekin saatiin se kastelahjaksi neidille, toiveesta kylläkin, mutta on ollut käytössä siitä lähtien nyt nelisen vuotta jo. Meidän on valkoiseksi maalattu joten hiukan maalipinta on kulunut mutta sen saa toki uudelleen maalattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudemmanmallinen vauvakaari onkin tosi kätevän näköinen, on kyllä hyvä uudistus, helpompi pitää puhtaanakin mutta meidän tähän ikivanhaan tuoliin sitä ei valitettavasti saaja valmiina oli tämä Pinjan vanha vauvakaari. Valkoisen itsekkin varmaan hankkisin jos nyt hankkisin tätä mutta asiansa ajaa tämäkin ja toisaalta lakkapinnoitettu on hiukan kestävämpi ja armollisempi kolhuille. :)

   Poista
 4. eihän nuo vyöt ole pakolliset. meillä on kaikkien kolmen kans käytetty vöitä, koska muuten nousivat kokoajan seisomaan. ja käyettiin siis ihan normisyöttötuolissa ja sitten tripp trappissa. ostin valjaat ihan marketista ja kiepsautin kiinni syöttötuoliin. ovat kyllä meillä ihan must :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vyöt tosiaan meillekkin ostin ihan kokeeksi lähikirppikseltä kun löytyivät sieltä siistikuntoisina ja ovat olleet kyllä ihan kätevät, itse harvemmin viitsin näitä kiinni laittaa vaan sohin ruokaa sinne päin mutta mies käyttää lähes aina syöttäessään Islaa näitä vöitä joka kyllä huomattavasti helpottaa lapsen paikalla pysymistä. :)

   Poista
 5. Meilläkin tripp trapp x2, esikoinen istuu edelleen siinä vaikka ikää on jo kohta 5v. Pikkusiskolla myös omansa, hänelle tuoli on vielä melkoisen väljä vaikka on vauvatuki ja pehmusteet. Tytöllä 8kk painoa vain 6,8kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun meillä Pinja ei suostu tässä enää istumaan, hylkäsi tuolin tosi aikaisin kun halusi istua samalla missä vanhemmatkin, ajattelin tuolia nimittäin Pinjalle huoneeseensakkin mutta näköjään kiinnostusta ei sitten ollut joten on nyt sitten vain Islan käytössä.

   Poista
 6. Kysymys liittyy edelliseen postaukseen mut minkä merkkinen kuivausrumpu teillä on? Kun laitoit että vaatteet usein rummutetaan.
  Oon harkinnut siis kuivausrummun hankintaa kun kolme lasta ja iso määrä tuota pyykkiä tulee ja se kuivattelu narulla on hidasta.
  Kesällä onneksi saa pihalle jos säät suosivat.
  Ja onko teillä pesutorni ihan yhdessä ostettu vai?
  Kun mietin et mikä linkousteho kannattaa olla pesukoneessa jos hankkii rummun kaveriksi.
  Riittääkö 1200 kierrosta joka meillä nyt on koneessa.
  Kiitoksia vastauksesta jos viitit kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Siemensin kuivausrumpu, pesukone on erimerkkinen kun nämä ovat ihan eri aikaan ostettu, haaveilen kyllä kunhan tuo meidän nykyinen pesukone joskus laukeaa myös Siemensin pesukoneesta niin näistä saisi päällekkäin pesutornin.
   Meillä on pesukoneessa juurikin tuo 1200 kierrosta ja sillä pääosin linkoan, joskus pienemmillä kierroksilla jos on juhlavaatetta koneessa tms.

   Ajattelin kuivausrumpua vähän turhakkeena ennen ja sitä se olisi meille kaupungissa asuessamme varmaan ollutkin, meillä kun kerrostaloasunnossa oli tilava kylppäri jossa sai tosi hyvin vaatteita kuivattua mutta nyt talvella tässä hirsitalossa huomasin, että pyykkimäärä ei kuivu kovin nopeasti ja telineitä oli kaikkialla ja lakananvaihtopäivänä kaksi pesupyykkitelinettä auki sekä kaikki ovenpäälliset täynnä lakanoita, kahden lapsen kanssa vaan tulee enemmän jo pyykkiä kuin yhden isomman lapsen kanssa, varsinkin kun Islalla käytetään kestovaippoja joten vaippakoneellinen tulee aina päivässä vähintään.
   Kuivausrumpu on ollut kyllä pelastus, yleensä kuivatan kaikki vaatteet ja vaipat miedoimmalla ohjelmalla, pyyhkeet ja lakanat menee kovemmalle ja kuivattavammalle ohjelmalle mutta kevyemmässä ohjelmassa on tosin se miinus, ettei kaikki vaatteet tule aivan kaappikuivaksi vaan kuivatan osaa hetken vielä telineellä mutta kyllä meillä on kuivausrumpu ollut niin pelastus pyykkihuoltoon, päivittäin tuo pyörii useitakin kertoja.
   Kovasti odottelen milloin pääsisi ulos kuivattelemaan mutta kelit ovat vaan nyt olleet niin huonoja ettei ulkona ole pyykit kovin montaa kertaa tänä kesänä olleet kuivumassa. :(

   Poista