Koti

Nyt olis niitä kotikuvia,
 talosta jossa kaikki pinnat ovat järkyttävää puunsävyä 
ja jossa on paljon keskeneräistä...
 Talo ei ole meidän oma,
 jos olisi olisin varmaan jo sutinut koko talon sisältäpäin vaaleammalla sävyllä, 
joskus on päiviä jolloin tämä KAMALA puunsävy
 suorastaan tuo päänsäryn minulle,
 miestä ei haittaa pätkääkään mutta itse en tykkää, 
en sitten mitenkään päin, voidaan aloittaa sillä,
 että lattiat on rumat, seinät on rumat, katto on ruma,
 takka jota en voinut edes teille kuvata 
on susiruma harmaa liuskekivinen järkäle alakerrassa
 ja voidaan jatkaa, ovet ovat rumat
 ja keittiö se vasta ruma onkin kaikkine kaakeleineen,
 tasoineen ja ovineen mutta ikkunanpielistä tykkään koska ne ovat valkoiset! :)


Haaveilen viikottain erityisesti yläkerran seinien,
 ovien ja katon maalaamisesta astetta vaaleammaksi
 ja alakerran katto saisi myös olla valkoinen 
koska korkeus huoneissa on aika matala niin tämä puunväri oikein syö valoa itseensä.
 Mies on yrittänyt vaan toitottaa minulle,
 että arvaappa mikä homma on katon maalauksessa 
ja tosiaan kun ei ole oma talo...


Muuten täällä kyllä viihdyn,
 alue on kiva ja oma iso piha on aivan ihana 
mutta sekin vaatii aivan suunnattomasti työtä, verta, hikeä ja itkua. 
Edelliset asukkaat eivät olleet tehnyt tänne mitään,
 tuskin edes siivonneet, ikkunoita ei ainankaan koskaan oltu pesty
 ja kaikki oli suunnattomassa liassa kun tänne muutettiin, 
täällä on anopin avuin jynssätty lattiasta kattoon
 ja nyt keväällä siirrytty siivoamaan pihaa, 
roskia ympäristöstä ja tupakantumppeja pihasta...


Työmäärä ei tässä talossa ihan heti lopu, 
aina on rästissä hommia joko sisällä tai ulkona
 joten ehkä ymmärrättekin, että pienten lasten
 ja omakotitalon kanssa ei enää blogin ääreen pääse 
niin usein mitä ennen ehdin kirjoitella blogiin.


  Mikään sisustaja en muutenkaan ole, 
ei vain ole silmää sisustukselle
eikä osaamista lähteä keksimään kivoja juttuja millä 
esim. tuota puunsävyä saisin siedettävämmäksi 
joten hyviä vinkkejä otetaan kyllä vastaan muuta kuin se maalaaminen. :)


26 kommenttia

 1. Kivan näköistä teillä on.:) Voisko kysyä voisiko vuokranantaja vähentää vuokrasta ainakin maalit..? Tai riippuu tietenkin siitä kauanko ajattelette siinä asua, että kannattaako maalausurakkaa tehdä. :) Saisiko dc fixillä jotain laitettua uusiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vuokranantaja on miehen isä ja hän ei tuskin halua täällä maalattavan, eriasia olisikin jos kyseessä olisi joku joka haluaisi tästä sijoituskohdetta tms. mutta hän luultavammin haluaa pitää tämän juuri tälläisenä kun on itse tämän rakentanut tälläiseksi. :( Luultavasti meinataan asua pitkään tässä koska sijainti on niin loistava ja tilakaan ei ole ihan heti loppumassa sekä Pinja aloittaa tuossa vähän matkan päässä syksyllä eskarin ja sen jälkeen koulun ja haluaisin kovasti Pinjan pitää tuossa pikkuisessa lähikoulussa.
   Dc-fixiä mallailinkin jos saisi keittiön kaakelit ja tasot sillä uusittua, meillä joskus oli keittiön kaakeleissa vuokra-asunnossa dc-fixiä ja oli kyllä ihan toimiva siinä. :)

   Poista
 2. Ehdottomasti isoja mustavalko tauluja seinille, veisi huomiota pois puunsävystä jonkin verrran?? ;)

  SANNA S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos vinkistä, tämä on kyllä varmasti toteuttava idea, heti ainankin muutaman paikan tiedän johon isot taulut sopisivat hyvin, toki voisi tehdä itsekkin jonkun ison kangastaulun vaikka marimekon jostain kivasta mustavalkoisesta kankaasta, KIITOS kovasti! :)

   Poista
 3. Meillähän oli lähtökohta silloin ihan samanlainen ja nyt on kohta remontti kokonaan valmis. Maalasimme katot (siinä todellakin on kova homma!!), seinät kuultomaalattiin ja lattiat sekä ovet vaihdettiin. keittiössä rappasin laatat piiloon ja laitoin päälle luja-maalin ja muuten vaihdettiin vain kaappien ovet ja tasot. Silloin kun täällä oli vain puuta niin hankin valoisuutta valkoisilla kalusteilla, verhoilla ja matoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän samanlaista remonttia olen käynytkin aina välillä kuvissa ihailemassa, lopputulos on kyllä niin hieno, haaveilisin kovasti samasta urakasta mutta mies ei ole yhtään innokas suostuttelemaan isäänsä, että saataisi tähän tuo sama urakka tehdä.

   Poista
 4. Kaunis koti :)
  Dc-fix antaa kivasti ilmettä.meillä miei jaksettu alkaa vessan laattoja vaihtamaan kun niitä oli 21 kpl lavuaarin takana niin laitettiin fixiä ja laatoista tuli kun uudet :)
  Hermoja niiden laittaminen vaatii mut mieheltä onnistui hyvin kun on paremmat hermot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan olen joskus tuolla päällystänyt keittiön välitilan kun asuimme vuokra-asunnossa vanhemmassa kerrostalossa ja lopputulos oli kyllä hyvä. :)

   Poista
 5. Mun mielestä teillä on tosi kivasti sisustettu, oikein kodikasta :) ja ite tykkään tuosta aidosta hirsiseinästä, vaikka muuten puunväri on kyllä kieltämättä synkkää... Me muutettiin just vuokrataloon ja tännekkin saisi pintoja uusia. On puunväristä paneelia, tummaa takkaa, erivärisiksi maalattua seinää, mattolattiaa... mut ehkä ajan kanssa :) Vaalea sisustus tuo kyllä kivasti valoa muuten tummiin pintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt vois sanoa, että sisustettu, en ole mitenkään hyvä sisustamaan ja aikaa ei ole näperrellä pikku juttujen kuten tekstiilien ym. kanssa, tuolla alakerrassa onkin aito hirsiseinä näkyvillä ja se vielä suht koht menettelee mutta yläkerrassa on paneelia ja se ei kyllä ole yhtään nätin näköistä. :(
   Minä olen tosiaan vielä kauhea hätähousu, haluaisin kaiken juuri nyt heti niin vaatii kyllä totuttelua, että pikkuhiljaa ehtii muutoksia tekemään. :)

   Poista
 6. Keittiö on joo melkoinen, mutta mun mielestä lattiat ja seinät ovat kauniit, etenkin seinät. Katon kanssa vähän ehkä liikaa, mutta toisaalta niitä valkoisella ympäriinsä käsiteltyjä taloja näkee kyllästymiseen asti ja trendit vaihtuu, kohta on taas nuokin pinnat muodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinät ovat tosiaan alakerrassa aidolla hirsipinnalla ihan ok mutta yläkerran paneelipinta on aika karmea kun edes katto olisi vaalea niin valoa olisi enemmän mutta katon maalaus on vaan se suurin urakka joten yritä siinä pitää muut pinnat puulla jos katon maalaa kun ihan kaikki pitää sitten suojata. :(
   Trendit tosiaan vaihtuu nopeasti mutta itse en menekkään varsinkaan sisustuksessa trendien mukaan vaan se mistä nyt satun itse pitämään ja itse tykkään valosuudesta, korkeista huoneista ja siitä vaaleasta kun tuo valoa kotiin niin hyvin. :)

   Poista
 7. tykkään seinissä kyllä tuosta puunsävystä paljonkin! Ja tosi kodikasta teillä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, alakerran puunsävy vielä menettelee ja vielä paremmin jos katto ja lattia olisi vaalea, yläkerta on kamala. :D

   Poista
 8. Minäkin tulin sanomaan, että seinä on monessa paikassa todella kaunis! Esimerkiksi kuvissa, joissa televisio ja piano näkyvät, seinä on tosi kiva teidän vaalealla sisustuksella ja kevyillä verhoilla. Teillä on kodikasta ja mukavaa, enkä sävyttäisi alakerran seiniä, vaikka ryhtyisikin joskus remontoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alakerrassa tuskin seiniä ikinä sävytetäänkään mutta koska katto on myös puunvärinen sekä lattia niin ne syövät valoa aivan hirmuisesti. :(

   Poista
 9. Meillä oli samantyylinen talo. OLI. Vihaan puunväriä, joten kolme-neljä pönttöä paneelimaalia teki kämpästä hetkessä kivemman ;) rempattiin tosin muutenkin. Mut valkoinem väri avartaa, meilläkin yläkerta matalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo kun olisi vaihtoehto ja talo olisi muutenkin oma niin tekisin luultavasti saman, tosin lapset pitäisi saada jonnekkin hoitoon ja Isla on edelleen tissillä joten ehkä silloinkin vasta vuoden päästä. :D

   Poista
 10. Voin samaistua. Mä inhoan puunväriä. Mä oon sitä niin mitta täys :D Alakerrassa meillä puolipaneelit, jotka maalasin ja tuli edes hieman viihtyisämmäksi. Katon maalaus on kyllä aika järkkyä hommaa. Mä oon niin kriittinen, et tohon ei auta kuin uusi keittiö, uudet väliovet ja isot purkit maalia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei valitettavasti ole nuo muutokset vaihtoehtoja joten en tiedä kuinka kestän, välillä kun tympii ihan täysiä niin tekisi mieli kävellä heti maalikauppaan ja ruveta vaan itse sutimaan. :D

   Poista
 11. Tosi suloinen tuo kissanpentu! :) ainakin tuo lähikuva nukkuvasta kisusta..voi että ne onkin lutuisia pentuina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpentu on aivan ihana! On nyt 13 viikkoinen vilpertti. :)

   Poista
 12. Mielestäni teillä on oikein kodikkaan ja tunnelmallisen näköinen koti :)
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsestäni ei kyllä aina ihan siltä tunnu. :)

   Poista
 13. Voisiko miehesi isä myydä teille talon? Tällöin ainakin saisitte sen omanlaiseksi. Tai voisitko itse keskustella suoraan miehesi isälle ja perustella hyvin asiat :)

  VastaaPoista
 14. Itsekkään en tykkää puunväristä, kun sitä on paljon. Mutta noista kuvista katsottuna teillä on tosi ihanasti sisustettu! Ja se vie huomion puunväristä ja sisustus sopii taloon. Oikein rauhallisen ja kodikkaan näköistä. Eli ei kannata murehtia ko. asiasta, kaunista on! Jos ei voi maalata niin juurikin sisutuksella tekee sitten loppusilauksen.

  VastaaPoista