Bloggaus hukassa...

Bloggauksessa on menossa nyt selkeästi vaihe
 jolloin olen aika hukassa blogini kanssa,
 jotenkin pää lyö ihan tyhjää blogin suhteen, 
ei ole oikein mitään hajuakaan mistä bloggaisin
 ja millaisena blogini pitäisin.
Blogia on tullut kirjoitettua jo aika hurjat viisi ja puoli vuotta
 ja silloin kun rupesin blogia pitämään 
bloggaus oli todella paljon pienemmässä mittakaavassa, 
oli pieni lastenvaatteisiin hurahtaneiden äitien porukka 
jotka innostuivat blogien kirjoittelusta 
ja kommentoivat toisten blogeja ahkeraan,
 nyt blogit ovat paljon isompia ja jotkut bloggaavat ihan työkseen
 ja raha liikkuu isoissa blogeissa.

Itselläni oli suuri intohimo blogiini ja minulla oli loistavia lukijoita
 jotka ahkeraan kommentoivat
 sekä negatiivisia kommentteja harvemmin tulikaan. 
Mutta sitten syntyi Isla
 ja päätin muuttaa blogini uuteen osoitteeseen, 
ajattelin sen olevan ihan helppo nakki 
ja bloggailu jatkuu yhtä intohimoisesti ja mielekkäänä
 ja päässäni kuplii koko ajan kaikkia uusia postausideoita.

Nyt uutta blogia olen kirjoitellut puolisen vuotta
 ja blogi tuntuu edelleen alkukankealta. 
Pettymykseksi huomasin, 
että lukijat tippuivat matkasta blogin muuttaessa uuteen osoitteeseen, 
kommentteja saattaa tulla muutama harva jos niitäkään postauksiin, 
vanhaa blogiani en enää millään jaksaisi päivitellä
 ja linkitellä postauksia sinne 
mutta selkeästi sieltä edelleen tulee linkitysten kautta suurin osa kävijöistäni.

Joten nyt kysyisinkin teiltä jotka blogiani edelleen lukee, 
mikä meni mönkään, mitä haluaisitte lukea
 ja miten saisin sen intohimon taas bloggaukseen
 vai onko se auttamatta vain nyt hukassa??

Minulla lyö pää ihan tyhjää 
ja siellä ei kupli yhden yhtäkään postausideaa,
 jotenkin blogin kirjoittamisesta on tullut todella vaikeaa,
 tykkään kuitenkin bloggauksesta mutta jotain nyt vain puuttuu, 
muiden blogienkin lukeminen on ihan jäänyt,
 saattaa olla monta päivääkin, 
etten edes avaa koko bloggeria tai saatika lue muiden blogeja.

Ja vielä loppuun, lopetan tähän postaukseen 
tuonne vanhaan blogiini uusien postausten linkityksen
 ja piilotan koko Pinjuus blogin vain itseni arkistoksi
 tämän viikon loppuun mennessä. :)

35 kommenttia

 1. Hei
  Kiitos kivasta blogista! Minua ainakin kiinnostaa edelleen lastenmuoti ja mitä kuuluu teidän samanikäiselle tulevalle eskarilaiselle. On myös kiva lukea ihan arkisia kuulumisia. Itse olen ollut valitettavasti laiska kommentoija vaikka käyn lähes päivittäin kurkkimassa onko uusia kirjoituksia tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, pitääkin kirjoittaa ihan Pinja postausta joku kerta mitä hänelle kuuluu. :) Minä myös olen tosiaan aika laiskanpuoleinen kommentoija, blogejakin vaan harvemmin ehdin nykyään selata läpi. :(

   Poista
 2. Minä kans laiskasti kirjoittelen, mutta käyn kyllä lukemassa jutut. Lastenvaatteet ja lapsiin liittyvät jutut kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin paraskin puhuja kun itsekkin aika laiskasti kommentoin muihin blogeihin. :( Kiva, että lastenvaatteet ja lapsiaihe edelleen kiinnostaa. :)

   Poista
 3. Sun tyyli ei vaan enää kolahda. Jauhat aina samoista asioista. Sun perheellä tosiaan aatteet taitaa olla niissä vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogini olen alunperin lastenvaateblogiksi perustanut joten jutut on lastenvaatteissa ja nyt erityisesti kun kotona olen niin arki pyörii täysin lapsissa, täytyy kyllä sanoa, että aika vähän itseasiassa lastenvaatteista näin arkielämässä tuleekaan mietittyä, tällä hetkellä perus kotiarki ja kasvimaan kuntoon laitto ovat pääosin pinnalla blogin ulkopuolisessa elämässä. :)

   Poista
 4. Mulla kanssa pyörii ajatukset blogini kanssa siinä, että lopetanko vai en. Kahden lapsen kanssa aikaa ei vaan meinaa olla jos meinaa kotia pyörittää ja itsekin harrastaa.

  Itse lukisin mielelläni perus arjesta ja arjen haasteista. Vaatejutut ei itseäni niinkään enään kiinnosta, lähinnä tylsää kun joka blogissa esitellään aina kaikki uudet mallistot ja nyt joka toisessa samat crocsin kengät mitkä saatu yhteistyön merkeissä jne.

  Ja mua kiinnostas se kasvimaan kunnostuskin :) Valtaako 20v. äitibloggaajat nyt alaa ja sit toinen ääripää on nää rahaa tekevät joiden jutuista raha paistaa läpi niin törkeesti...

  Tän ei pitänyt olla mikään marmatus kommentti :D Mutta siis... perusarki iloineen ja suruineen minua kiinnostaa :)
  Ihanaa kesää sinne teille tytöille!

  VastaaPoista
 5. Mäkään en oo ton takia uskaltanut muuttaa blogia uuteen osoitteeseen, koska lukijat tippuu matkasta :/ antaa sitten olla se alkuperäinen odotusta-jonna.blogspot jonka perustin kun kuvittelin kirjoittavani salaisesti vain itselleni :D Lukijat ja kommentit on kuitenkin niin tärkeitä, että niistä saa sen energian ja innon. Mullakin kyllä kausia, kun bloggaus ei kiinnosta.

  VastaaPoista
 6. Minä olen lukenu sun blogia pitkään ja olen tykännyt siitä tosi paljon ja tykkään edelleen. Oma tyttöni on Pinjan ikäinen ja kiva onkin lukea juuri lastenvaatteisiin ja ihan perus lapsiperhearkeen liittyvistä asioista. Toivottavasti löydät intosi bloggaukseen vielä ja saisin jatkossakin seurata blogiasi =) Aurinkoista ja lämmintä kesänjatkoa sinulle ja tytöille!

  -Heidi-

  VastaaPoista
 7. Kommentointi taitaa olla se juttu, joka on eniten muuttunut lastenvaateblogimaailman myllerryksessä. Sellaisiinkin blogeihin, joilla on paljon lukijoita, tulee todella vähän kommentteja verrattuna entisiin aikoihin, jolloin uuteen postaukseen saattoi tulla hetkessä 50 uutta kommenttia. Itsekin tulee kommentoitua todella harvoin enää ja kohta 2 vuotta telakalla ollut blogikin taitaa jäädä sinne. Mielelläni kuitenkin lukisin edelleen näitä ei niin kaupallisiakin blogeja, joissa on muutakin sisältöä kuin yhteistyöpostauksia tuotteista, jotka on esitelty kymmenessä muussakin blogissa.

  Tähän blogiin lukijaksi liittymisessä oli ainakin mulla aluksi jotain teknistä ongelmaa ja nyt vasta hiljattain onnistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oliviah, teidän kuulumisia lukisin edelleen mielumin, ja usean muunkin ketkä ei enää päivittele :/ mulla on itselläni bloggerin tunnarit luotu 2005 jo, mutta kieltämättä aika on vähän kortilla kun kolmen perässä juoksee pitkin pihoja :)

   Poista
 8. Välillä on vaan sellaisia kausia, ettei jaksa :D Uudella innolla kohta taas eteenpäin :) Tykkään tästä tälläisenä. Mä oon vaan samaa miettinyt, että missä kaikki kommentoijat useimmiten on nyt keväällä, vaikka kävijätilastot raksuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut tän saman monessa blogissa, että ehkä se kommentointi on vaan yleisesti vähentyy kesää koht (ja on vähentynyt muutenkin) vaikka kävijöitäkin olisi hurjasti. :) Ja olen samaa mieltä Titin kanssa, että noita aikoja tulee ja menee, ei kannata ainakaan lopettaa, koska hetken päästä voi taas bloggausinto voi taas jatkua. :) Mulle tuli vähän huono omatunto, että kommentoin niin harvoin, luen kyllä, ja koitan nyt ryhdistäytyä. Näitä seurattuja blogeja on vaan nykyään niin paljon, että tuntuu ettei ehdi kommentoida niin paljon kun lukee.
   Ja mä kyllä luen mielelläni just niistä lastenvaatteista ja muustakin hömpästä, tota perusarkea kun löytyy kotoa ihan tarpeeksi joka päivä. :D Ja vauvan jutut kiinnostaa, itsekkäistä syistä, koska kotoa löytyy samanikäinen. :) Tosin olen huomannut, että olen itsekin niistä vähän laiska kirjottamaan, kun ei ole enää kaikki niin "uutta ja ihmeellistä" kuin oli esikoisen kanssa.

   Poista
 9. Olen laiska kommentoimaan. Lukulistallani on varmaan 100 blogia ja ainakin välillä yritän ehtiä johonkin kommentoimaan, mutta valitettavasti aika ei riitä kaikkeen :-) Minua kiinnostaa ne lastenvaatteet. On kiva nähdä lastenvaateuutuuksia ja kiinnostaa minua myös äidinkin muoti ja samoin se puutarha.

  VastaaPoista
 10. Älä ainakaan lopeta, kyllä se into sieltä tulee taas! :) Mua kiinnostaa kanssa lastenvaatteet ja puuhat mutta myös äitien oma muoti. :)

  VastaaPoista
 11. Sulla on tosi kiva blogi ja kivat jutut. Toivon kovasti ettet ainakaan kokonaan lopeta kirjoittamista. Luin jo vanhaa blogiasi ja pienellä viivellä siirtysin tämän uudenkin puolelle. Täällä ilmoittautuu myös yksi erittäin laiskasti kommentoiva, vaikka ilolla juttujasi luenkin. Mua kiinnostaa lukea erityisesti lastenvaatteista ja arkisista puuhista.

  Kaikkea hyvää perheellesi ja toivottavasti löydät taas bloggaamisen ilon. :)

  VastaaPoista
 12. Tää sun blogi on ihana :) Tykkään lukea ihan tavallisesta arjesta kahden eri ikäisen lapsen kanssa! Kaikkea hyvää teille, toivottavasti postailun ilo vielä löytyy :)

  VastaaPoista
 13. Älä kiltti ainakaan lopeta bloggaamista =)
  Minä ainakin tykkään todella paljon blogistasi, rupesin lukemaan sitä varmaan joku 3 vuotta sitten, kun meidän tytöt ovat niin saman ikäisiä (meillä tyttö 02/08 ja poika 03/10 ja kolmonen LA 08/14). Pidän erityisesti siitä, että sinulla on pysynyt järki matkassa tässä hommassa, tuntuu että yhä useammassa blogissa nyt on kaikki postaukset yhteistyöpostauksia jonkun yrityksen kanssa (ja minä ainakin kuulun niihin, joka on lähes lopettanut tällaisten blogien seuraamisen, tuntuu että niissä ei ole mitää aitoa sisältöä). Vaikka emme tunnekaan, niin luen mielelläni teidän arjesta ja lasten puuhasteluista ja kehityksestä (ja toki niistä vaatteista ja tarvikkeista ja kestovaipoista myös).

  Ihanaa kesää toivon koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
 14. Pidän blogissasi siitä, että se kertoo arkisista asioista. Olen ihan kyllästynyt jo niihin blogeihin, joissa ei ole muuta sisältöä kuin mainostaa eri puljujen tuotteita. Laiskaksi kommentoijaksi tunnustaudun myös :)

  VastaaPoista
 15. Ethän vain lopeta! :) Samoja ajatuksia edellisten kanssa.. Ilolla luen, mutta olen laiska kommentoimaan.
  Hyvin samanlaisessa elämän tilanteessa olevana kahden tytön (4 v ja 8 kk) jyväskyläläisenä äitinä kiinnostaa mm. lapsiperheen arki, tyttöjen vaatteet, tarvikkeet, vinkit ja löydöt (niin alueelliset kuin muutenkin). Ja samaa mieltä olen myös siitä, että jostain (ei siis sinun) blogeista on tullut aivan liian kaupallisia ja on mennyt vähän maku niiden lukemiseen.

  Oikein hyvää ja aurinkoista kesää ! :)

  VastaaPoista
 16. Moni voi tulla sen takia vanhan blogin kautta vielä tänne, kun blogit eivät ole päivittänyt lukulistaansa. Tulen tänne monesti Kaikki Mitä Olen- blogista ja siellä on ainakin vielä vanha blogin nimi listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Sama juttu! Käytän KMO:ta mun blogisuunnistuksen alkupisteenä.

   Poista
  3. Sama juttu minulla. Siellä on sivupalkissa niin monia samantyylisiä blogeja että sieltä helppo aloittaa.

   Poista
 17. Blogiasi on kiinnostavaa seurata erityisesti koska olet keskisuomalainen. Paikalliset lapsiperheisiin, muotiin ja sisustamiseen liittyvät asiat ovat kiinnostavimpia, niistä siis lukisin mielelläni myös enemmän.

  VastaaPoista
 18. Olen lukenut blogiasi pari vuotta ja edelleen tykkään tosi paljon. Olet mielestäni jotenkin niin "maanläheinen" ja sanon sen hyvällä. Aluksi tuli luettua yli 10 blogia säännöllisesti! Nyt enää neljää tai viittä ja kommentointikin on vähentynyt.. Mutta siis edelleen luen sun joka postauksen. Eli täällä ainakin mukana pysytään. =)

  VastaaPoista
 19. Blogisi on mukava ja tykkään siitä.
  Ehkä tuo on vähän häirinnyt että monissa blogeissa on juurikin kaikenlaista vaatetta mihin itsellä ei ole varaa.
  Siksi olen semmoiset blogit jättänyt vähemmälle.
  Enempi on tullut luettua nyt kirpputori blogi juttuja eli äidit ostaa kirppareilta edullisesti kaikkea ja antaa vinkkejä miten itse kannattaa tehdä yms vinkkejä hyville kirpparille yms.
  Monethan panostaa laatuun ja se usein näkyy blogeissa.
  Eikä siinäkään mitään pahaa ole mutta nykyään on vaan kivempi lukee kierrätys/perus vaate juttuja.. :)
  Itse olen kolmen lapsen äiti jonka tulot ei päätä huimaa :D
  Kyllä siltikin luen blogiasi ja tykkään.
  Osaat kirjoittaa rempseästi ja sun jutut saa naurattamaan aina silloin tällöin.
  Ja itselläni myös kuusi vuotias ja 7kk ikäiset tytöt niin sekin pitää mut lukemassa :)

  VastaaPoista
 20. pahoitteluni jos en ole kommentoinut. olen seurannut blogiasi uudessakin osoitteessa mutta en o vielä ehtinyt tänne varmaan kirjautua lukijaksi. olen siis tavattoman laiska kirjoittamaan kommentteja ja kirjautumaan tunnuksillani. olen seurannut blogiasi varmasti alusta asti koska aloin blogien lukemis tapani kotivuosinani ja mielestäni viihdyttävämpää luettavaa kuin aikakauslehdet. jotenkin lähempänä omaa arkea. ja nyt on painettu jo useampi vuosi töitäkin koti vuosien jälkeen....
  mielestäni kirjoitata elämän makuisesti ja totuuden mukaisesti elämästä niin iloista kuin raskaistakin päivistä.
  olen 35v kolmen klopin (10v, 7v ja nafti 5v.n)äiti.....

  VastaaPoista
 21. Luen usein blogiasi. Minua häiritsee vaan tämänkin blogin muuttuminen mainosblogiksi..:/ millon blogataan mistäkin ilmaisvaatteesta ja se kehutaan maasta taivaisiin että sille saataisiin ostajia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tässä blogissa on mielestäni huomattavasti vähemmän mainoksia jay yhteistötyöpostauksia kuin monessa muussa..

   Poista
 22. Kuten on jo monet maininneet niin on surullista blogien muuttuminen pelkäksi mainostamiseksi. Sellaisia elitistisiä blogeja en enään seuraa. Sinun blogi on kiva hauskoine höpötyksineen ja olen seurannut tätä jo vuosia. Tulen tänne vanhan linkityksen kautta. Jatka samaan malliin, äläkä rupea ilmaisvaatteiden mainostajaksi, niitä on jo kyllä riittävästi!

  VastaaPoista
 23. Minulla tulee käytyä täällä aina silloin tällöin. En muista tätä sinun uuden blogin nimeä joten olen tullut tänne pinjuus blogin kautta. :) Kirjoittelin silloin muutama vuosi sitten päivien viemänä blogia jos muistat sen, ja silloin oli toisiaan tietyt lastenvaateblogit mitä itse seurasi, jonkinlaista yhteisöllisyttä :D ja kaikki blogit oli vielä silloin, mikähän se paras sana olisi, omakustanteisempia, maanläheisempiä. Nyt kilpaillaan yhteistyöpostauksista ja kaikilla on jotain ihme bobochoseseja, eikä todellakaan mitään Lindexiä ;D Perusmamalla kuitenkin on sitä lindexiä kaapissa ja sen lisäksi ne muutamat pompit ja merkkihaalarit, niin ei enää pysty ns. samaistumaan mihinkään jos kaikki on saatuna ilmaiseksi bloggaajilla. Enkä tosiaan sinua tarkoita, vaan ihan yleisesti sitä, mihin bloggaus on mennyt nykyään. Pidät vähän taukoa ja huomaatkin että kiva kirjoitella kun ei ole paineita kirjoittamiseen. Mukavaa kesää ! :)

  VastaaPoista
 24. Muutaman vuoden blogeja lukeneena tuntuu,että tietyt blogit jyrää toiset. Määrätyt, kovasti mainostavat,tiettyjä (mini Rodini ym.) merkeistä pitävillä on lukijoita. Piiri pieni pyörii ja ilmaisia vaatteita tulee näille ja joo EN ole kateellinen niistä vaatteista, vaan aatteista olen huolestunut. Vain paria blogia enää seuraan ja nekään harvoin enää päivittyy ja taitaa tää bloggaus keskittyä paremmin etelä-suomen makia mammoille ym.
  Sinuna lopettaisin. Tuo pieni shamppanjaa kimpassa :D juova bloggarijoukko kuivuu kokoon pian. Ehkä sitten on taas normaalien blogien ja tavallisten ätien vuoro.
  Kaikella hyvällä, mutta onhan tämä huvittavaa :D

  Kristiina

  VastaaPoista
 25. Minusta blogisi on hyvä. Kerrot normaalista arjesta lasten kanssa. En jaksa oikein enää seurata blogeja, joissa vaan mainoksia. Jatka vaan samaan tapaan.

  VastaaPoista
 26. Mä ainakin liityin nyt lukijakuntaan :) Itse en tykkää pelkistä mainosblogeista vaan tämäntyyppisistä. Kiitos blogista ja keep going!

  VastaaPoista