Othello vs Baggie

Saimme Ticketiltä valittavaksi jonkun talvihaalarin 
ja koska meillä oli jo valmiina tuo kukka Othello North haalari 
niin valitsin Baggien meille koska haalarit ovat materiaaliltaan niin erilaisia.

Molemmat haalarit ovat kokoa 122
 ja ovat kyllä tismalleen samankokoisiakin.
Nyt olemme jonkin aikaa käyttäneet molempia haalareita
 ja molemmista on löytynyt puolensa.


Othello North haalari on selkeästi muhkeampi 
ja paksumpi pakkaskelien haalari lumiselle talvelle. 
Tälläisenä talvena kun lunta ei ole kuin nimeksi
 niin haalari suorastaan imee kaiken hiekan itseensä
 ja rapisee sitten kuivuessaan eteisessä hiekasta.
 Ei ole oikein toimiva rymyhaalariksi kuraojaan. 
Silloin kun lunta oli maassa paljonkin niin haalari oli taas oikein hyvä, 
lämmin ja hyvin vedenpitävä lumileikkeihin.


Baggie haalari on ohkasempi ja kylmempikin,
 tosin tätäkin saa North versiona joka on paksumpi kuin tämä tavallinen Baggie.
Haalari on ihan täydellinen juuri tälläiselle vähälumiselle talvelle.
 Pinta on kiiltävää ja liukaspintaista niin hiekka ei tartu ollenkaan haalariin
 ja haalari kestää todella hyvin lumettoman talven rymyämiset kuraojan pohjalla.


Joten molemmissa haalareissa on kyllä puolensa mutta täytyy sanoa, 
että näin vähälumisena talvena ihastuin kyllä nyt tuohon Baggie haalariin
  kun sitä hiekkaa on haalaria käytettäessä huomattavasti vähemmän eteisessä
 kuin tuollaista mattapintaista haalaria käytettäessä.
Luultavasti siis hankin ensi talveksikin
 jos hyvällä alella osuu kohdalle Pinjalle 
tuollaisen liukaspintaisen haalarin kotikäyttöön pihaleikkeihin.


Joten sitä lunta odotellessa...
Tässä jo ihastelin Molo kidsin kevätuutuuksia Pinjan kanssa, 
kohta voikin jo miettiä kevätvaatteita
 kun ei tästä talvesta tunnu nyt oikein tulevan talvea. :)

Mutta nyt keksimään jotain viihdykettä vesirokkoiselle Pinjalle
 joka huokailee kun on tylsää, ollaan jo valmiiksi lomien takia oltu paljon kotona
 ja keskiviikkoiltana huomasin Pinjalla ensimmäiset vesirokkonäpyt 
ja nyt neiti on kyllä jo aika näppyinen
 vaikka virtaa tuo ei tunnu Pinjalta vievän 
kun kuumettakaan ei ole nostanut.
 Saa nähdä kuinka vauvan käy, säästyykö vielä vesirokolta
 vai iskeekö pikkuiseenkin pahana. :(

11 kommenttia

 1. Tuohan on hyvä jos tulee niin ei tule toista kertaa enää tuota tautia ;)
  Meillä kummatkin muksut on sairastanut tuon vuoden ikäisenä ja onneksi niin.ei sitten tule enää riesaksi.
  Tietysti pienellä vauvalla se voi olla kauheeta sitten.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin näin pienelle vauvalle tuo tauti voi vaan tulla uudestaan jos nyt näin pienenä sen sairastaa niin ei saa täyttä immuniteettiä vielä vesirokolle mutta vauvalla on kuitenkin jokin immuniteetti taudille vielä näin pieneä kun olen sen itse sairastanut mutta mahdollisuudet silti on, että vauvaankin tämä saattaa tarttua.

   Poista
 2. Pinkki on värinsä puolestakin ihanan pirteä. Mietin kans pitäiskö sortua alesta jemmaamaan.

  Meillä isompi sairasti vesirokon, mutta äidinmaito suojasi silloin vauvelia, onneksi sairasti sen kuitenkin pois alta sitten hieman vanhempana. Toivotaan, että pienempi vielä säästyisi tältä inhottavalta taudilta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kirkas väri on kyllä erittäin piristävä tähän synkkyyteen, näkee ainankin missä lapsi liikkuu harmauden keskellä. :)

   Toivottavasti meilläkin äidinmaito suojaisi vielä vauvaa vesirokolta, nimittäin välttyä ei siltä voi kun samassa taloudessa on vesirokkopotilas, pitää vain toivoa, että äidinmaito olisi nyt hyvänä suojana vauvalle.

   Poista
 3. Meillä on ollut jo muutamana vuonna alku- ja lopputalven kuraisemmille keleille Baggiet. Ovat juuri omiaan siihen tarkoitukseen. kangaskin niin jämäkkää, ettei hiekkarymyämisissä kulu puhki. Ensimmäinen oli vanhempaa mallia irroitettavalla fleecevuorella, mikä jatkoi puvun käyttöikää syksyltä pitkälle kevääseen. vain kovilla pakkasilla ja kunnon lumilla käytetään lämpöisempää haalaria. Sääli kun noita irtovuorisia ei enää tehdä.

  Vesirokosta sen verran, että toivottavasti ei vauvalle tartu. Noin pienellä kun sen sairastaminen ei vielä tee immuuniksi taudille. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut Pinjalla muistaakseni pari vuotiaana viimeksi Baggie haalari ja en muistanutkaan miten kiva tämä olikaan. :)

   Näin pieni ei tosiaan vielä täyttä immuniteettiä taudille saa mutta saattaa huonommin kuitenkin näin pieneen tarttua kun äidiltä tulee vastustuskykyä vähän tautiin jos äiti itse on vesirokon sairastanut ja äidinmaito jos suojaisi vielä tuota vesirokolta.

   Poista
 4. Paranemistsempit Pinjalle! Toivottavasti Isla säästyisi tällä erää taudilta... Musta on tullu aika fanaattinen vesirokon suhteen sen jälkeen, kun yksi tuttavapiirin lapsi joutui sen jälkitaudin vuoksi aika rankkaankin sairaalahoitoon. Se tauti ei oo todellakaan mikään piisofkeik eikä pikkuvauvoja varten....... Joten tsemppiä <3

  Hauska lukea tuota vertailua, kun mä oon niin toista mieltä :D Pienemmällä on toisena haalarina Othello (hih, mä niin vastustan näitä kakkoshaalareita yms, mutta haalari tuli kirppiksellä vastaan uudenveroisena 19 euron hintaan ;D) ja isommalla on ainoana haalarina Baggie. Mulla menee niin hermot tuohon Baggieen. Mä oon kerran jo tilannutkin uuden haalarin, mutta palautin sen, kun koitan uskotella itselleni, ettei kunnon talvea ehkä ehdi tullakaan....

  Baggie vetää itseensä yllättävän paljon likaa vaikka vaikuttaa oikein kunnon lianhylkijältä. Ihan yhtä usein meillä joudutaan pukua pesemään kuin esimerkiksi Othelloa tai pienemmän Molon pukua. Osa viime talven lioista myös jämähti pukuun eikä lähde millään irti (aiemmista puvuista on aina kaikki liat polvien yms kohdalta irronneet). Nämä ei mua haitta, mutta tuo nepparisysteemi tuossa vetoketjun yläpuolella on raivostuttava! Lapsen on vaikea laittaa se itse kiinni ja avata. Sen lisäksi sen ala- ja yläpuolelta pääsee kätevästi puhaltamaan kylmää ilmaa suoraan kaulalle. Lapsella on aina Ruskovillan kypärälakki alla (jos muistaa sen hoidossa pipon alle laittaa), mutta se tuntuu silti aika ohuelta. En myös ihan luota siihen, että 4 -vuotias muistaa aina laittaa kunnon huivin puvun alle. Eikä ne hoitajatkaan siellä päiväkodissa sitä aina älyä. Othellossa menee tuo vetoketju ihan ylös asti ja suojaa paljon paremmin kaulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui millainen vesirokko ollut tuttavanne lapsella, meillä on tähän asti ollut Pinjalla aika helppo tauti, Pinja on ollut ihan kuumeeton mutta toki aika täplikäs, suussakin on rakkoja, kovasti lotrataan rakkoihin apteekista saatavaa vesirokkovaahtoa sekä Foreverin suihkutettavaa aloe vera suihketta vaikkei rakot ole vielä kutisseetkaan erityisemmin. Vielä ei tosiaan rakot ole Pinjaa haitanneet, nukkunutkin on yöt ihan hyvin, nukkuu oikeastaan enemmänkin kun kai tuo tauti vähän väsyttää enemmän, Pinjaa vaan tietysti ällöttää näpyt ja kauhistelee peilin edessä kuinka kamalalta hän näyttää pilkukkaana. :(

   Onpas tosiaan ihan erilaiset kokemukset sinulla haalareista, meillä ei tosiaan ole tuo Baggie vielä likaa imassut eikä kyllä Othellokaan mutta Othelloon jää märkänä hiekka helpommin kuin tuohon Baggieen.
   Haalareita en ole vielä viitsinyt pestä ollenkaan kun kuraantuvat kuitenkin kun luntakaan ei ole. :(

   Poista
 5. Mä kans totesin et viime talvena tykkäsin othello northista mutta tälle talvelle toi meidän baggie on se parhain, myös värinsä puolesta. kertaakaan ei ole vielä pesty kun tummassa ei tahrat niin näy ja harvoina lumisina päivinä se puhdistuu lumileikeissä :) helppo kun nostaa kylppäriin kuivumaan niin hiekat rapisee itsestään jo melkeinpä pois. Ei puhettakaan, että oltais voitu molon rainbowta käyttää :D

  VastaaPoista
 6. Meillä isompi sairasti vesirokon heti äitiyslomalle jäätyäni, sitten tuli mahatauti ja vielä flunssa heti perään. Nyt toivottavasti pysyy tovin terveenä kun onhan se ikävä jos pikkusisko sairastuisi heti.. Paranemista Pinjalle!

  VastaaPoista
 7. Ihana väri tuo pinkki! Meillä 3-v pojalla on viime talven turkoosi puku nyt, se on myös ihanan raikkaan värinen baggie. Tosi vähällä käytöllä vaan on ollut kun en plussakeleillä ole raaskinut sitä käyttää, ollaan pidetty vaan jotain kamalaa vanhaa rymyhaalaria. :) Joudun ehkä harkitsemaan tytölle tuota pinkkiä ensi talveksi. Hänellä nyt viime talven pinkkiraidallinen baby baggie. Toivottavasti pikku potilas jo paranemaan päin!

  VastaaPoista